Notícies més llegides




Catalunya Nord


Elna/ Barcelona

La Maternitat d’Elna s’incorpora a la Xarxa d’Espais de Memòria Democràtica

Catalunya Nord  -  10/03/2021  -  22:23

La signatura del conveni entre el municipi nord-català i la Generalitat ha comptat amb la presència de l’alcalde, Nicolas Garcia, i de la consellera de Justícia Ester Capella


Signatura del conveni entre el municipi nord-català i la Generalitat

Signatura del conveni entre el municipi nord-català i la Generalitat



Aquest dimecres una delegació de càrrecs electes del municipi d’Elna, amb el batlle Nicolas Garcia al capdavant, s’han traslladat a Barcelona, concretament a la seu de la conselleria de Justícia de la Generalitat de Catalunya, per signar conjuntament amb la consellera, Ester Capella, un conveni per incloure la Maternitat d’Elna a la Xarxa d’Espais de Memòria Democràtica. 

De fet, aquest lligam ja existia fa uns anys, però va caure a l’oblit de manera gradual entre els anys 2014 i 2020. Ara, amb l’acord novament segellat, el castell de Bardou, que va acollir la Maternitat d’Elna entre els anys 1939 i 1944, formarà part de les rutes i guies del Memorial Democràtic, la qual cosa permetrà que es pugui beneficiar de la difusió o senyalització de la Xarxa. A més, la Maternitat també s’inclourà al mapa de la Xarxa d’Espais de Memòria Democràtica. 

El vincle potenciarà la col·laboració entre la Generalitat i el poble d’Elna. Fa uns mesos, precisament, ja es va acordar que la Maternitat acolliria enguany l’exposició del Memorial Democràtic ‘L’àlbum de la Ruth’ i que, també, organitzaria la trobada bianual d’Elnes i Naels. Per a Garcia, l’acord permetrà l’espai formar part d’actes oficials. El mateix alcalde ha celebrat el conveni a través de les xarxes socials, on ha dit el següent: “Quin plaer i quin goig poder firmar aquest conveni amb el Govern”. 

Per la seva banda, Capella ha celebrat el vincle, que ha definit com a “històric i nacional”, i ha apuntat que les fronteres no han d’esdevenir murs, sinó espais d’intercanvis. “Aquest pacte contribueix a lligar els lligams de la nació, siguin al nord o al sud”, ha afegit.


Autor: Redacció


#elna #maternitat


#elna #maternitat





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...