Notícies més llegides




Política


Girona

El PSC insta al govern municipal a aprofitar millor les eines que té al seu servei per reactivar l'economia i l'ocupació a la ciutat Girona

Política  -  05/03/2021  -  18:49

La regidora Bea Esporrín recorda que el PSC ha reclamat que s'usin els diners del superàvit municipal


 Bea Esporrín

Bea Esporrín



El grup socialista a l'Ajuntament de Girona ha alertat que el govern de Girona compta amb eines per poder reactivar econòmicament la ciutat, però que aquestes eines no s'estan utilitzant de la manera més adequada. "El problema és que des de la regidoria de promoció econòmica no s'estan desenvolupant tots els mecanismes a l'abast del consistori. La reactivació econòmica de Girona seria molt més fàcil si tots els engranatges amb què compta l'Ajuntament funcionessin correctament", ha manifestat la regidora Bea Esporrín.

És per això que Esporrín insta al govern municipal a treure el màxim partit dels medis de què disposa, com ara el servei Girona Emprèn, dedicat a creació de noves empreses i autònoms, o el Servei Municipal d'Ocupació, així com a la gestió de diferents ajuts com l'Aixequem Persianes o els ajuts TIC. "Per reactivar Girona només cal greixar els mecanismes destinant-hi diners, i posar-los en funcionament, gestionant de forma eficient els recursos humans i els programes", afirma Esporrín.

En aquest sentit, la regidora socialista ha recordat que el PSC porta mesos instant a què el superàvit amb què es va tancar el 2020 es faci servir per ajudes directes a comerciants i teixit econòmic de la ciutat. També ha recordat que en el Ple de novembre de 2020 es va aprovar una moció del grup municipal del PSC per a la dinamització del comerç local amb la implantació de les àrees de promoció econòmica urbana (APEU). "Entre les mesures aprovades, calia destinar un tècnic de promoció econòmica per fer un estudi d'implantació de les APEU a Girona, així com destinar una partida pressupostària per presentar un Pla estratègic de suport al comerç, però en els quatre mesos que han passat no s'ha fet res per avançar en aquests aspectes", explica Bea Esporrín.

La regidora socialista ha posat també l'accent en el fet que el servei Girona Emprèn i el Servei Municipal d'Ocupació (SMO), tot i donar un servei indispensable per la reactivació econòmica, no tenen tot el suport institucional que haurien de tenir. "Pel que fa a Girona Emprèn, tot i que el servei va entrar en funcionament fa més d'una dècada, encara no s'ha consolidat. Els treballadors del servei compten en molts casos amb places d'interins, un clar símptoma de què no es veu com un projecte estructural de duració indefinida", ha explicat. El Servei Municipal d'Ocupació (SMO) es troba en situació similar a Girona emprèn.

Esporrín ha insistit en el fet que és necessari que el govern reaccioni ja de manera enèrgica en favor de l'economia de la ciutat, ja que fa un any que la pandèmia està fent estralls en els sectors econòmics i socials de la ciutat. Això queda clarament reflectit en la recaptació d'ingressos municipal de l'any 2020, la davallada en llicència d'activitats i l'important increment en despesa social que hi ha hagut durant 2020 i els primers mesos de 2021.


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...