Notícies més llegides



Política


riudarenes, la selva, la mat, erc

Esquerra Republicana dona suport a la plataforma de No a la Mat i reivindica un canvi de model cap a la transició energètica

Política  -  01/02/2021  -  12:37

Teresa Jordà: "Apostem per un model que respecti els recursos, les persones i el seu futur. Un model que compti amb elles. Un model per al bé comú"


Can Moragues

Can Moragues



La cap de llista d'Esquerra Republicana a la demarcació de Girona, Teresa Jordà, i el candidat de la Selva Jordi Orobitg, s'han reunit avui a Can Moragues amb representants de la plataforma de No a la Mat per expressar el seu suport i manifestar el rebuig al ramal aeri de Riudarenes.

Jordà ha defensat un model de transició energètica, "democratitzat, deslocalitzat i on el consumidor fos el centre": "Apostem per un model que respecti els recursos, les persones i el seu futur. Un model que compti amb elles. Un model per al bé comú."

La cap de llista republicana ha reivindicat que el "desplegament d'aquestes infraestructures que suposen un alt impacte en l'entorn natural i paisatgístic necessiten del consens de la societat civil per poder-se implantar al territori."

"La problemàtica de la MAT posa en relleu la continuïtat d'un model econòmic i energètic liberal i en el qual es demostra la plena capacitat de les companyies per impulsar el seus criteris basats en els beneficis econòmics i no pas en el respecte al territori i la gent", ha afegit.

El candidat de la Selva, Jordi Orobitg, ha dit també que el model d'Esquerra Republicana passa, per tant, per l'impuls de les energies renovables; per posar el consumidor com a "element central en el nou model de mercat elèctric" i per la "col·laboració de les institucions amb la societat civil".

"A més, és urgent erradicar la pobresa energètica perquè quan parlem de ser útils a la gent i de ser els que estem Al costat de la gent, és justament per això. Volem un canvi de model també energètic perquè no volem deixar a ningú enrere, ni sense llum, ni escalfor a casa seva", ha exposat Jordi Orobitg.

"Estem a les portes d'afrontar un dels reptes socials, tècnics, econòmics i polítics més grans que un país com Catalunya pot plantejar-se. No actuar tindria un cost irreparable per la societat catalana. El respecte i la cura del nostre entorn passa per canviar models i dinàmiques de consum com l'energètic. Treballem, com sempre diem, per una República catalana justa, verda i feminista", ha conclòs Teresa Jordà.

Durant la trobada a Can Moragues, Jordà i Orobitg també s'han reunit amb la plataforma No Variant C63 als qui han manifestat la seva "voluntat de treballar des del consens amb el territori".

La jornada de treball ha comptat també amb la presència del senador, Jordi Martí Deulofeu, el portaveu d'Esquerra a l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners, Joan Martí, i la regidora de l'Ajuntament de Riudarenes, Esther Serret.



#riudarenes #lamat #laselva #erc


#riudarenes #lamat #laselva #erc





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...