Notícies més llegides



Política


Girona

Sílvia Paneque: “Catalunya té l’oportunitat de tornar a la normalitat institucional i, per tant, a gaudir de nou d’estabilitat”

Política  -  31/01/2021  -  19:57

La candidata del PSC a Comarques Gironines ha explicat que la greu situació provocada per la crisi econòmica exigeix tenir estabilitat i la recuperació econòmica i social com a prioritat


Sílvia Paneque

Sílvia Paneque



Sílvia Paneque, candidata del PSC al Parlament, defensa que "Catalunya pot tornar al camí de la normalitat institucional i, per tant, del progrés, de les oportunitats i del creixement econòmic". La socialista ha explicat que "hi ha una relació causal directa entre normalitat institucional, estabilitat, creixement econòmic i oportunitats". La candidata ha recordat que a Europa les èpoques de més estabilitat política també han estat els anys de més creixement econòmic. "L'estabilitat democràtica és imprescindible per sortir junts de la crisi actual per la pandèmia i hem de dedicar tots els recursos públics a enfortir la sanitat i els serveis a les persones i sobretot a ajudar més els sectors econòmics que han estat obligats a tancar per la pandèmia", ha dit Paneque.

Ha lamentat que el coronavirus ha provocat situacions molt greus a tot Europa, però també s'ha mostrat esperançada en la vacuna "com a principi del final". Aquesta és la situació i ha considerat que exigeix "un canvi a Catalunya a favor de l'estabilitat institucional i democràtica". Ha afegit que "això és contradictori amb l'activisme", perquè ha recordat que l'activisme es defineix en el diccionari "com a propaganda activa al servei d'una doctrina política o social". L'estabilitat -ha dit- és "gestionar amb seguretat jurídica, pactar pressupostos cada any, utilitzar els recursos públics per a prioritats que puguin generar consens, com la recuperació econòmica i social, gestionar amb transparència, complir mandats i governar per a tothom, també per als que decideixin no votar-nos".

Ha recordat que la situació a Comarques Gironines no és millor que a la resta de Catalunya: "el Producte Interior Brut ha de recuperar competitivitat, tornar a construir projectes col·lectius que ens uneixin i que tinguin impuls internacional, hem d'iniciar encara el canvi en energies renovables, fer tots els esforços per reduir els índexs d'atur i d'elevadíssima temporalitat". La taxa d'atur a Comarques Girona, el quart trimestre del 2020, és de 13,3%, 51.600 persones segons l'Idescat, molt lluny del 6,7% tolerable, i més alt que el de Catalunya. A tot això s'hi ha sumat l'impacte de la pandèmia sobre l'economia catalana, que ha retrocedit un 13,5% del PIB interanual i ha afectat sectors claus per a l'economia com allotjament, menjar, begudes, comerç, petites empreses, turisme i cultura.

La socialista ha dit que "el govern d'esquerres de Pedro Sánchez ha mobilitzat 21.000 milions d'euros, que tot i que és la despesa més gran feta mai a Espanya, no és suficient encara per arribar a tothom. La Generalitat té un pressupost de 320.000 milions d'euros i haurà de fer la recuperació econòmica i social la seva principal prioritat de mandat".


Autor: Redacció


#silviapaneque #girona #psc #14f


#silviapaneque #girona #psc #14f





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...