Notícies més llegides



+ Notícies


Waterloo

El Consell per la República convocarà agents polítics, cívics i socials després de les eleccions

+ Notícies  -  28/01/2021  -  13:07

Els vol explicar el seu full de ruta, el document "Preparem-nos" per demanar-los l'adhesió formal


Consell per la República a Perpinyà

Consell per la República a Perpinyà



El Consell per la República (CpR) ha anunciat que després de les eleccions convocarà agents polítics, cívics i socials dels Països Catalans per explicar i analitzar el seu full de ruta, el document "Preparem-nos", i demanar-los l'adhesió formal. A través d'un comunicat, el Consell explica que vol fer reunions de treball bilaterals amb totes les entitats, institucions, partits, associacions, sindicats, patronals, fundacions i associacions del tercer sector per explicar el document, la "proposta estratègica" per a l'independentisme que es va presentar en l'Assemblea Fundacional de Representants del 19 de desembre, una reunió en la qual no van assistir representants d'ERC.

"Davant la desorientació general, el Consell proposa i detalla una estratègia de ruptura que garanteixin la legitimitat de la raó amb la força de la gent", explica el Consell sobre el document, que inclou "no renunciar a cap via democràtica" per aconseguir una república, "inclosa la confrontació, assumint-ne els riscos".

"Preparem-nos" diu que cal reprendre el procés deixat el 27 d'octubre del 2017, i estipula "fites" per fer-ho, com la constitució d'un govern que "tingui com a objectiu fer efectiva la república proclamada" si hi ha una victòria independentista en escons i vots a les eleccions.

També aposta per engegar iniciatives "públiques i privades, orientades a l'adquisició d'espais de sobirania" i tirar endavant "l'estructura digital de la república i dels serveis essencials que han de garantir el funcionament del país durant el procés de transició".

Si l'Estat accedeix a negociar un referèndum d'autodeterminació "es privilegiarà sempre el referèndum acordat", diu el document, que també insisteix en la necessitat d'"acció internacional orientada a l'establiment de relacions polítiques regulars amb estats i nacions sense estat i al reconeixement ulterior de la república catalana".


Autor: Redacció


#consellxrepublica


#consellxrepublica





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...