Notícies més llegides



Pla de l'Estany


Banyoles

El Museu Arqueològic porta a Banyoles una exposició sobre el fotògraf Valentí Fargnoli

Pla de l'Estany  -  26/01/2021  -  16:06

La mostra, que es podrà veure fins al 21 de març, recorda un dels fotògrafs més destacats de la primera meitat del segle XX


Exposició sobre el fotògraf Valentí Fargnoli

Exposició sobre el fotògraf Valentí Fargnoli



El Museu Arqueològic Comarcal porta a Banyoles l'exposició temporal 'Valentí Fargnoli. El paisatge revelat', que recorda un dels fotògrafs més destacats de la primera meitat del segle XX (Barcelona 1885 – Girona 1944). La mostra permet gaudir d'un passeig visual per reconèixer escenaris i moments de la història de les comarques de Girona. L'exposició es podrà veure fins el 21 de març i l'entrada és gratuïta.

'Valentí Fargnoli. El paisatge revelat' subratlla la important tasca que va fer Valentí Fargnoli i vol atorgar-li el lloc i el valor que mereix, no només per convertir-se en un documentalista visual excepcional i imprescindible, sinó també per la seva participació, possiblement no tan coneguda, en el projecte de reconstrucció cultural i de salvaguarda del patrimoni iniciada pels noucentistes sota la direcció de Jeroni Martorell i Josep Puig i Cadafalch, durant l'època de la Mancomunitat.

L'obra de Valentí Fargnoli s'ha convertit en un valuós testimoni documental de la gent, els pobles i els paratges de les comarques de Girona abans del desenvolupament turístic. Paisatges d'un temps passat que es revelen avui alguns intactes, altres irrecognoscibles i molts perduts per sempre, a través de la càmera del fotògraf i de la seva mirada.

L'extensa obra del fotògraf permet reconstruir la realitat global del que eren les comarques de Girona durant les primeres dècades del segle XX i és un testimoni impagable del passat d'aquest territori. Unes terres que Fargnoli va recórrer incansablement i de les quals va deixar testimonis, avui perduts, que ens permeten reconstruir part de la nostra història i de la seva gent.

Les imatges de l'exposició provenen de les col·leccions i fons fotogràfics que conserva INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona. Des de l'any 2011 INSPAI porta a terme tasques de documentació, restauració i digitalització d'aquestes imatges i l'exposició forma part de les activitats que INSPAI va organitzar dins l'Any Fargnoli per commemorar el 75è aniversari de la mort del fotògraf.

'Valentí Fargnoli. El paisatge revelat' està organitzada pel Museu Arqueològic de Banyoles i INSPAI Centre de la Imatge de la Diputació de Girona i es podrà veure fins a la 21 de març al mateix museu. L'entrada és gratuïta.


Autor: Redacció


#banyoles


#banyoles





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...