Notícies més llegides




El Ripollès


Ripoll

Munell, entre els protagonistes d’un manifest que demana mesures anticovid especials al Pirineu

El Ripollès  -  14/01/2021  -  18:41

L’alcalde de Ripoll ha destacat la importància de treballar conjuntament entre territoris un cop arribin els fons europeus Next Generation EU




L’alcalde de Ripoll, Jordi Munell, ha participat aquest matí en una reunió telemàtica convocada per l’àmbit territorial de la vegueria de l’Alt Pirineu i l’Aran, en la qual també s’han convidat a les alcaldies i al Consell Comarcal del Ripollès, tenint en compte, segons han assenyalat, que “les necessitats i les demandes a fer a la Generalitat de Catalunya parteixen de la mateixa realitat”. En concret, el tema central de la reunió ha estat el de treballar en la creació d’una proposta conjunta per tal de fer arribar al govern català totes les demandes que, com a territori, es comparteixen. “La necessitat de mesures territorials per unes regions sanitàries com la nostra -amb baixa població i baixa densitat de població-, que el confinament sigui comarcal i no municipal; la mobilitat dels territoris transfronterers o estudiar si algunes mesures tenen sentit i justificació en uns territoris com els nostres -com per exemple els horaris establerts per a la restauració o el tancament dels comerços no essencials en cap de setmana-”, han resumit els protagonistes a través d’un comunica. 

Durant aquesta reunió, Munell ha manifestat la preocupació del territori en les inversions que es fan en matèria de sanitat i serveis assistencials a les comarques del Pirineu, i ha fet palès que caldria una discriminació positiva per mantenir “el nivell i la qualitat” dels serveis per a poder retenir i atraure població. D’altra banda, també ha reiterat la necessitat, com a territori, de tenir una infraestructura i accés a la fibra competent en benefici de l’activitat econòmica, de la sanitat o de l’educació, entre d’altres.

A més, l’alcalde ripollès també ha posat en relleu la necessitat que, de forma paral·lela a totes les ajudes que es puguin rebre des de la Generalitat, també es pugui fer un ajornament dels pagaments d’impostos i tributs que arribaran en els pròxims mesos a tots els sectors que s’han vist obligats a tancar arran de la pandèmia.

Treball conjunt

Un altre aspecte que ha posat Munell damunt la taula ha estat la importància de treballar conjuntament entre territoris una vegada es facin realitat els fons europeus de reactivació Next Generation EU (NGEU), que tenen la funció de reparar els danys econòmics i socials provocats per la Covid i reactivar, per tant, les comarques del Pirineu.

Manifest

Els temes que s’han tractat avui a la trobada apareixen en un manifest que serà signat pels diferents protagonistes de la reunió. Aquest document s’enviarà a diversos departaments de la Generalitat, així com a diversos ministeris estatals i als governs de França i Andorra. Paral·lelament, també s’obrirà al teixit empresarial de la zona per tal que hi pugui mostrar el seu suport. El text, “recull el compromís del món local pirinenc amb la lluita contra la pandèmia, l’agraïment per la tasca feta per part del personal sanitari social, a més del suport a la ciutadania, els sectors econòmics i l’escalf per a les víctimes”. Alhora, el manifest també reclama als governs català i espanyol que tinguin en compte “la realitat i la singularitat del territori del Pirineu, amb extensió territorial, baixa població, baixa densitat de població, nuclis i unes especificitats pròpies”. Segons els signants, aquests elements s’haurien de traduir en “mesures diferenciades per territoris que són diferents, especialment en un confinament comarcal i no en clau municipal”.

Manifest


Autor: Redacció


#munell #ripoll


#munell #ripoll





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...