Notícies més llegides




Alt Empordà


Roses

Ferma aposta per la cultura a Roses amb la nova programació d'arts escèniques del TMR

Alt Empordà  -  13/01/2021  -  14:11

La intenció és mantenir així el compromís adoptat amb les companyies i possibilitar que el públic rosinc pugui finalment gaudir d'espectacles que ja havien estat anunciats


Nova programació del TMR

Nova programació del TMR



Aquest matí es presenta la nova temporada del Teatre Municipal de Roses, que tindrà lloc entre el 23 de gener i el 22 de maig. "Una història real", "Alhayat", "Yerma", "Mucho más que dos", "Alguns dies d'ahir" integren l'apartat teatral d'una programació que també aposta fort per la vessant musical, amb els concerts destacats de SUU i Buhos. Teatre infantil, projeccions de cinema i una nit màgica amb el Mag Lari", completen la programació. Les entrades es posen a la venda demà, 14 de gener.

Després de la represa de l'activitat cultural al teatre rosinc de les darreres setmanes, l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Roses aposta per una sòlida programació per a la nova temporada que faci front a una de les pitjors etapes viscudes per la indústria de les arts escèniques. L'objectiu és tornar a oferir al públic rosinc i empordanès, amb totes les garanties de seguretat necessàries, un programa atractiu i de gran qualitat pensat per a totes les edats, que permeti als espectadors el retrobament amb les representacions presencials.

Un dels aspectes tinguts en compte ha estat la incorporació al nou programa, com ja s'ha fet durant els passats mesos de tardor, d'aquelles representacions anul·lades amb motiu de la pandèmia. És el cas de les obres "Una història real", amb Júlio Manrique; "Alguns dies d'ahir", de Jordi Casanovas; i l'actuació a Roses d'Alberto San Juan i Fernando Egozcue amb una selecció del seu treball músic-poètic en comú. La intenció és mantenir així el compromís adoptat amb les companyies i possibilitar que el públic rosinc pugui finalment gaudir d'espectacles que ja havien estat anunciats.

Tot i així, la voluntat municipal per apostar fermament per l'activitat cultural va més enllà, incorporant noves propostes: "Alhayat o la suma dels dies", inspirada en fets reals sobre la construcció d'una biblioteca al camp de refugiats de Lagadikia (Salònica, Grècia); i la contemporània posada en escena de la companyia Projecte Ingenu de "Yerma", de Federico García Lorca.

SUU i Buhos, el públic juvenil cobra pes amb la nova programació
Després d'un any en el qual les actuacions musicals s'han vist desterrades quasi totalment a les plataformes digitals, Roses recuperarà aquesta temporada la calidesa i intensitat dels directes de la mà de dues de les formacions més importants del panorama musical actual, que han continuat amb els seus processos creatius durant els llargs mesos de la pandèmia.

Es tracta de la cantant SUU, que durant 2020 ha sabut demostrar la seva versatilitat adaptant-se a les noves circumstàncies i oferint formats i repertoris especials que l'han convertit en una de les artistes que més ha tocat en plena crisi del coronavirus i que, el mes que ve de febrer, oferirà a Roses en directe la presentació del seu àlbum Ventura.

Per la seva banda, la formació Buhos oferirà al maig el seu nou treball El dia de la victòria, un projecte que mai havia fet abans (lluny de festivals, multituds i places majors), pensat per auditoris on la música centrarà l'espectacle, però també el teatre en formarà part. Amb aquest espectacle musical, farcit de crítica social, humor, sàtira i improvisació, Buhos ofereix una "teràpia col·lectiva", una experiència única i irrepetible, demostrant un cop més que la cultura és segura i que els artistes aposten per nous formats.

El concert "Songs of Hope", a càrrec de Veus-Cor Infantil Amics de la Unió, una nova manera d'entendre el cant coral, i la XV Cantada d'Havaneres Vila de Roses, tancaran l'apartat musical de la programació

El Mag Lari retornarà la màgia a Roses
El mes de maig, el Teatre Municipal de Roses viurà una nit màgica plena de sorpreses, humor i il·lusionisme, de la mà del Mag Lari. Després de més de 25 anys fent funcions arreu, el Mag Lari s'adona que la seva vida és una gira contant i que el que més li agrada és estar sobre els escenaris fent el que millor sap fer: il·lusionar i fer riure el públic.

Nens i nenes... tots al teatre!
El TMR manté la seva programació de teatre infantil, continuant així donant suport a l'entitat OPTIMIST i a la important tasca realitzada al llarg de la seva trajectòria per apropar les arts escèniques al públic infantil i familiar, a través de propostes de qualitat arribades de tot Catalunya. Per a la nova temporada, el programa recupera l'obra "A Taula!" (suspesa amb motiu de l'epidèmia) i incorpora les representacions "Blowing" (dansa i multimèdia) i "Italino Grand Hotel" (pallassos i teatre mut).

El cinema s'obre pas al TMR
Una altra de les novetats de la nova programació és la incorporació del Cicle Gaudí, que ofereix cada mes una pel·lícula de producció catalana i d'estrena molt recent. A Roses es projectarà al gener "Uno para todos", on l'actor David Verdaguer interpreta un professor interí que assumeix la tasca de ser el tutor d'una classe en un poble completament desconegut per a ell. El mes de febrer es podrà veure "La boda de Rosa", dirigida per Icíar Bollan i protagonitzada per Candela Peña, que explica la història d'una dona que, a punt de fer 45 anys, se n'adona que ha viscut sempre per als altres i decideix prendre les regnes de la seva vida. La resta de pel·lícules que es projectaran s'anunciaran properament.

Entrades i descomptes
Les entrades per als espectacles de la nova temporada es poden adquirir a partir de demà, 14 de gener, a través de www.rosescultura.cat, o bé presencialment a les taquilles del teatre, els dijous i divendres de 12 a 14 h, i el mateix dia de l'espectacle una hora abans de l'inici.

Gaudeixen de descompte en les representacions organitzades per l'Ajuntament de Roses els titulars del Carnet Club Roses Cultura, Carnet jove i Carnet de jubilat, mentre que tenen entrada gratuïta els menors de 16 anys (sempre que vagin acompanyats per un adult) i les parelles lingüístiques de Roses.



#roses


#roses #teatre


Arxiu adjunt

Programació





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...