Notícies més llegides




La Selva


Sils

El Consell Comarcal de la Selva presenta La Portanoves del porta a porta a les poblacions de Caldes, Hostalric i Sils

La Selva  -  24/11/2020  -  14:35

Està destinada a mantenir informats els ciutadans i les ciutadanes d'aquestes tres poblacions selvatanes en el seu compte enrere cap a la implantació del nou servei de recollida de residus porta a porta


La Portanoves del porta a porta

La Portanoves del porta a porta



El Consell Comarcal de la Selva, encarregat de la gestió del servei de recollida porta a porta a Caldes de Malavella, Hostalric i Sils, ha presentat La Portanoves del porta a porta aquest dimarts, 24 de novembre, en un acte que s'ha fet simultàniament a les tres poblacions. L'acte ha servit per donar el tret de sortida oficial al compte enrere cap a la implantació d'aquest nou sistema de gestió de residus a les tres poblacions.

A Caldes de Malavella, la presentació de La Portanoves del porta a porta s'ha fet a la zona on es fa el mercat setmanal i ha comptat amb l'alcalde, Salvador Balliu, el regidor de Medi Ambient, Pere Oliveras, i un agent mediambiental que ha donat a conèixer què és La Portanoves del porta a porta i amb quin objectiu s'ha creat des de l'ens selvatà. Paral·lelament, aquest nou element informatiu s'ha presentat a Hostalric, també amb un punt informatiu al mercat setmanal. Ha comptat amb la participació de la regidora Glòria Joaquim, un agent mediambiental i la tècnica de l'ens selvatà, Rosa Busquets. Finalment, a la població de Sils, l'acte s'ha fet al davant l'Ajuntament i ha comptat amb l'alcalde, Eduard Colomé, la regidora de comunicació, Isabel Farré, i el regidor de Medi Ambient, Sergi Urzay i la regidora d'Educació, Governació, Comerç i Indústria i Promoció Econòmica, Mei Puig.

Amb la presentació d'aquest nou element informatiu batejat com "La Portanoves del porta a porta" les tres poblacions selvatanes, que es troben en plena campanya preparatòria de la implantació del seu nou servei municipal de recollida de residus porta a porta, reforcen la campanya i s'adapten a les circumstàncies. La Portanoves del porta a porta està destinada a mantenir informats tots els ciutadans i ciutadanes de les poblacions de Caldes de Malavella, Hostalric i Sils en el seu compte enrere particular cap a una innovació municipal que, de ben segur, marcarà un abans i un després cap a la sostenibilitat de cada poble i de la comarca de la Selva.

Les fases de La Portanoves

La Portanoves anirà adaptant el seu color i el seu missatge al moment concret en què es trobi la campanya ciutadana i es pugui fixar la data del canvi. Així, està previst que la primera edició de la Portanoves sigui de color verd. Aquesta serà l'encarregada de mantenir tothom en alerta i s'ha estrenat a tots tres municipis aquest dimarts, 24 de novembre, en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

Unes setmanes després, La Portanoves es convertirà en groga i ja anunciarà la data definitiva d'implantació del nou servei a cada poble. Està previst, si la situació actual de pandèmia ho permet, que es faci efectiu els primers mesos de l'any vinent. A la població de Sils s'implantarà el mes de febrer; a Caldes de Malavella, el mes de març; i finalment el mes d'abril a Hostalric.

Un cop el servei de recollida porta a porta ja hagi començat, La Portanoves es tornarà blava per fer de reclam per a aquells veïns i veïnes que no s'hagin assabentat de la campanya i de sobte es trobin que han desaparegut els contenidors del carrer. I, aproximadament, un mes més tard apareixerà la Portanoves bruna, que donarà a conèixer en quin grau s'han capgirat els resultats del reciclatge municipal.

El Consell Comarcal de la Selva, encarregat de la gestió de residus a altres municipis que ja varen posar en marxa aquest model de recollida porta a porta fa uns anys, ha assegurat que amb l'experiència que tenen és molt probable que els resultats de reciclatge es capgirin del tot respecte dels actuals. Només al cap d'un mes després de començar el nou servei i passin de la mitjana actual del 30% a superar el 70%.

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha assegurat que si es poden assolir aquests resultats "els municipis de Caldes, Hostalric i Sils veuran complertes les seves obligacions com a municipis catalans i europeus pel que fa al reciclatge i la sostenibilitat". En aquest sentit, Balliu ha recordat que Europa i Catalunya exigien que "abans d'acabar l'any 2020, tots els municipis haguessin assolit la separació mínima del 60% dels residus. Davant d'aquest escenari que tenim de cara als pròxims mesos, ha afegit, "hem de ser molt optimistes i ser conscients que possiblement aquests tres municipis, ja ho hauran superat pocs mesos més tard".

 

 


Autor: Redacció


#portanoves #portaaporta


#portanoves #portaaporta





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...