Notícies més llegides



+ Notícies


Barcelona

CaixaBank i Foment refermen la seva col·laboració per seguir impulsant la competitivitat tecnològica de les empreses catalanes

+ Notícies  -  12/11/2020  -  12:51

Es prorroga l'acord del 2019 d'una línia de finançament de 2.000 milions d'euros per als socis de la patronal, dels quals 500 milions van dedicats exclusivament a startups i projectes innovadors




A través d’aquest acord de col·laboració, CaixaBank impulsarà les diferents iniciatives empresarials dels associats a Foment amb especial atenció a les empreses tecnològiques, per a les que l’entitat financera també compta amb un centre especialitzat com DayOne

Foment del Treball i CaixaBank potencien la seva relació en benefici de les empreses i l’emprenedoria digital. La directora territorial de CaixaBank a Barcelona, Maria Alsina, i el president de Foment, Josep Sánchez Llibre, han renovat l’acord mitjançant el qual l’entitat financera posa a disposició dels associats de Foment una línia de finançament de 2.000 milions d’euros, dels quals 500 milions d’euros es destinaran exclusivament a donar suport, desenvolupar i acompanyar les empreses joves tecnològiques i als emprenedors que compten amb un projecte concret.

La directora territorial de CaixaBank a Barcelona, Maria Alsina, ha destacat que “per millorar la competitivitat de l’economia resulta imprescindible que les empreses puguin obtenir línies de crèdit per finançar les seves vendes i inversions, així com accedir a nous mercats i segments de negoci emergents”. Alsina ha afegit que “la liquiditat d’empreses i autònoms és el pulmó per superar una conjuntura excepcional i està en joc en aquests moments. Iniciatives com aquesta són clau per atendre les seves necessitats de finançament i pal·liar la davallada de l’activitat econòmica”.

El president de Foment, Josep Sánchez Llibre, ha remarcat que “en aquests moments d’alerta per la desacceleració econòmica, és fonamental que projectes innovadors i de gran talent puguin desenvolupar-se amb totes les garanties, que l’accés a un finançament adequat no sigui l’obstacle”. Sánchez Llibre ha insistit en la voluntat i el compromís ferm de Foment per “afavorir un clima a favor de l’emprenedoria, especialment amb la recerca de mecanismes de finançament que permetin el desenvolupament de projectes empresarials viables, i aquesta col·laboració, sens dubte, potenciarà l’esperit emprenedor i el seu finançament”.

Impuls a les startups i els emprenedors

A través d’aquest acord de col·laboració, CaixaBank busca impulsar les diferents iniciatives empresarials dels associats a Foment amb especial focus en les empreses tecnològiques, per a les que l’entitat financera també compta amb un centre especialitzat com és DayOne.

DayOne constitueix un nou concepte de serveis financers exclusivament creats per a empreses amb alt potencial de creixement. Aquest segment de negoci es crea per acompanyar startups i scaleups globals amb activitat a Espanya que busquin accelerar el seu creixement mitjançant assessorament financer especialitzat.

Així mateix, DayOne disposa d’una línia de serveis adreçada a inversors interessats en destinar fons a empreses innovadores en fases inicials, com business angels, venture capital i inversors institucionals.

El banc facilita tot el seu ventall de solucions digitals com el projecte Social Commerce, eina que ha estat seleccionada pel Banc Mundial com a exemple de projecte d’ajut a les empreses durant la crisis de la Covid-19; o PayGold, iniciativa pensada per rebre pagaments en línia, per correu electrònic o per SMS, sense necessitat que l’empresa tingui una web pròpia.

Mesures contra la Covid-19

Des de l’inici de l’estat d’alarma i fins el 30 de setembre, CaixaBank ha concedit 51.530 milions d’euros al sector empresarial, al marge de les línies ICO, destinats a facilitar el finançament de les grans empreses, pimes, autònoms i emprenedors, per reduir els efectes econòmics de la pandèmia en el teixit productiu. A més, des de l’inici de la comercialització de les línies ICO COVID-19, CaixaBank ha gestionat més de 188.000 sol·licituds de préstecs per un import total de 15.071 milions d’euros. El 76% de l’import desemborsat correspon a autònoms i pimes.

L’entitat ha registrat un increment de la seva cartera de crèdit a empreses d’un 18% en els primers nou mesos de l’any i ha emès un bo social COVID-19 de 1.000 milions d’euros per finançar a pimes i microempreses de les zones més desafavorides d’Espanya.

CaixaBank també ha posat en marxa un pla de suport al petit comerç que inclou finançament específic, la bonificació de comissions per TPV i el llançament d’una nova solució tecnològica d’e-commerce per ajudar a impulsar la venda online.

CaixaBank, el banc que trien les empreses

CaixaBank es consolida com una entitat de referència per a les empreses amb un model especialitzat que disposa d'una xarxa formada per 126 centres CaixaBank Empreses repartits per totes les comunitats autònomes espanyoles, en els quals treballen 1.200 professionals altament qualificats i amb una sòlida reputació en l'assessorament empresarial.

En l'àmbit internacional, CaixaBank dona suport als seus clients empresa a 127 països a través de sucursals operatives, oficines de representació, corresponsalies i participacions bancàries, que se sumen als gestors d'alta especialització -experts en finançament i serveis, comerç exterior i tresoreria, finançament estructurat, turisme i negoci immobiliari- que treballen a les oficines d'Espanya per oferir el millor assessorament per a les operacions de les empreses a l'estranger. L'entitat dona servei tant a les pimes i microempreses que estan iniciant les seves activitats exportadores com a les grans corporacions i grups empresarials que treballen en projectes internacionals més complexos.


Autor: Redacció


#barcelona


#barcelona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...