Notícies més llegides




+ Notícies


Girona

Les protagonistes de 'Set amigues i un robatori misteriós a Egipte' presenten el llibre a les alumnes de 5è, 6è i 1r d'ESO de la seva escola, Les Alzines

+ Notícies  -  27/10/2020  -  16:57

Les autores del llibre destinaran els diners el projecte Hospital Amic de Sant Joan de Déu que té com a objectiu fer tan positiva com sigui possible l'experiència dels nens hospitalitzats




Les protagonistes de "Set amigues i un robatori misteriós a Egipte" han presentat aquest dimarts al migdia el llibre a la seva escola, Les Alzines. Coincidint amb la setmana de les Fires i Festes de Sant Narcís, l'escola ha programat la presentació del llibre solidari per les alumnes de 5è, 6è i 1r d'ESO. D'aquesta manera, l'Ariadna Bosch, l'Ariadna Vila, la Núria Rosón, la Ceci Cuadrado, la Berta Parra i la Mariona Serra han pogut explicar com va sorgir la idea d'escriure el llibre i com ho van aconseguir materialitzar i el que és més important com ha estat el camí que han recorregut des de la seva publicació fins al dia d'avui.

La presentació ha anat a càrrec de la directora del centre, Esther Latre, que igual que ja va destacar a Santa Coloma de Farners, el passat dia 3 d'octubre a l'acte que es va fer a la Casa de la Paraula que el resultat d'aquesta iniciativa havia estat espectacular. Latre ha recordat quan les noies, uns dies abans del confinament ho havien explicat a tot el consell de direcció de Les Alzines, i es van quedar realment parades. Ja no només pel fet que escrivissin, que havien de posar tots els seus talents a l'escriptura, sinó pel fet d'haver de coordinar-se, haver de quedar entre set amigues, per les dificultats que això comporta. I també pel fet de fons, hi havia un fons solidari molt important que a aquestes edats no sol ser habitual ha recordat la directora del centre.

En aquest sentit, la responsable de l'escola, Esther Latre, ha recordat que des de l'escola s'intenta fomentar tots aquests valors però realment allà on es creix amb valors és a la família i pensem que hem de donar un reconeixement molt especial als pares d'aquestes noies i a totes elles. Per això vam creure oportú que aquest grup de noies havien de poder compartir aquesta experiència amb les companyes de l'escola i amb l'acte d'avui així ha estat.
Després de l'obertura de l'acte per part de la directora ha estat el torn de la professora i tutora durant el curs de 6è de primària de l'Ariadna Bosch, l'Ariadna Vila, la Núria Rosón, la Ceci Cuadrado, la Berta Parra i la Mariona Serra, la Núria Torrent que ha estat l'encarregada de conduir l'acte.

Aquest acte, que s'ha fet al pavelló poliesportiu de l'escola seguint les mesures de la COVID-19, ha estat seguit amb molta atenció per les alumnes de 5è, 6è i 1r d'ESO, que són les alumnes que han assistit a la presentació. Si bé a l'inici del torn de preguntes s'ha obert amb certa timidesa, les nenes a poc a poc s'han animat i han estat moltes les preguntes que han fet a les protagonistes d'aquest llibre solidari.
Un cop ha finalitzat l'acte de presentació, les nenes han tingut l'oportunitat de signar llibres a totes les nenes que han comprat el llibre abans o després de la presentació.

Un exemple de solidaritat amb majúscules

La història d'aquest grup d'amigues és un exemple de solidaritat amb paraules majúscules i és que poques vegades un grup de nenes de cinquè de primària han dut a terme una iniciativa d'aquestes característiques i més si tenim en compte que quan van iniciar aquest projecte la majoria d'elles tenien només deu anys.

Tot va començar a l'inici del segon trimestre de 5è de primària quan un migdia a l'aula d'informàtica decideixen començar a escriure una història que, si bé a l'inici va començar només amb algunes de les del grup i amb uns personatges molt diferents, uns dies més tard i amb el consens de totes, fa un gir la història del llibre. A partir d'aquí, van començar a endinsar-se en un viatge que les portaria a conèixer i a aprendre sobre un país desconegut: Egipte -ja que aquesta aventura transcorre en aquest país- i, alhora, a resoldre un misteri.

Amb el pas dels dies, les set amigues es troben un o dos migdies a l'aula d'informàtica –en funció de les seves extraescolars- però quan arriben a casa i després dels deures intenten dedicar-hi una estona cada dia. Cada tarda intentaven gaudir d'una estona, en la mesura que els hi era possible, per dedicar-se a escriure i a posar el seu gra de sorra en aquella aventura que volien viure totes set en primera persona.

Durant el curs de cinquè de primària, una d'elles, la Clàudia, va estar uns mesos convalescent i això també els va permetre estar sempre connectades amb ella. El llibre era una motivació per a totes, i molt més per a ella. Cada tarda tenien l'al·licient de com evolucionaria la història que ja anava prenent forma i que s'anomenaria: "7 amigues i un misteriós robatori a Egipte". Parlaven diàriament, comentaven què hi podien incorporar i què no i l'opinió de totes i cadascuna d'elles va ser sempre respectada.

El resultat n'és aquest llibre, escrit per set amigues. Són molt diferents, però –com diuen elles mateixes- sempre han intentat entendre's, amb respecte i ajudant-se. Per això, i després de la feinada que havien tingut, van decidir que aquest projecte s'havia de convertir en una realitat, i que havia d'anar més enllà: havien de fer un pas més i destinar els diners a un fi social. El fet d'haver pogut conèixer l'Hospital de Sant Joan de Déu des de dins les va portar a decidir que tots els beneficis que es recaptin amb aquest llibre els donarien a aquest centre mèdic i, concretament, al projecte Hospital Amic. I és que, tal com han explicat elles mateixes, van tenir l'oportunitat de conèixer la gran tasca que fan dia rere dia amb els pacients i les seves famílies, i no tenen cap dubte que aquests diners seran molt ben emprats.

Un projecte que va sumant col·laboradors: punts de llibre solidaris
Les il·lustracions d'aquest llibre són obra de la colomenca Georgina Torra, que de la mateixa manera que el dissenyador Xavier Amores ha col·laborat de forma altruista amb aquest projecte solidari.
A principis de l'estiu passat es va incorporar al projecte l'empresa Rètols Martorell de Santa Coloma de Farners amb la serigrafia de les camisetes corporatives i, recentment, s'hi va sumar l'empresa Tessuti d'Arbúcies amb l'obsequi de les mascaretes. Els darrers que s'han sumat al projecte són Arts Gràfiques Cantalozella de Santa Coloma de Farners, que han obsequiat aquest grup de joves solidàries 300 punts de llibre perquè poguessin obsequiar a les companyes de l'escola en aquesta presentació a l'escola. Sens dubte, una història plena de solidaritat protagonitzada per un grup de nenes que va sumant empreses col·laborades.

Un programa amb un gran objectiu: fer tan positiva com sigui possible l'experiència dels nens hospitalitzats
Si bé a l'Hospital Sant Joan de Déu hi ha diversos projectes en funcionament, els va semblar que l'Hospital Amic podia ser un bon destí per als diners que recaptarien del llibre. I és que quan un infant ha de passar un període de temps a l'hospital fan que la seva estada sigui el més positiva possible. Com a nenes que són, ens comenten, van creure que el més adient era destinar aquests diners a la tasca que duen a terme diàriament a l'hospital els pallassos, els musicoterapeutes, els voluntaris, els artterapeutes, els amics peluts (teràpia amb gossos), i moltes altres iniciatives. La veritat és que, com comenten, creuen que per a un infant el més important és que, si malauradament ha d'estar a l'hospital, se senti feliç, i aquest projecte ho fa possible.

Aquelles persones que vulguin conèixer de més a prop les activitats a través d'aquest projecte poden consultar el web: www.solidaritat.santjoandedeu.org .
Les noies tenen previst l'acte oficial de presentació a Girona el dia 28 de desembre i, uns dies després, si la situació ho permet, aniran a Sant Joan de Déu a entregar els diners que han recaptat amb aquest projecte.


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...