Notícies més llegides




La Selva


Blanes

Àngel Canosa: ‘Aprovar les ordenances fiscals és el primer pas per tornar a fer valdre bonificacions i ajudes’

La Selva  -  09/10/2020  -  13:56

L’alcalde de Blanes lamenta les acusacions de l’oposició, que titlla de “falses”, i recorda que les mesures correctores per apaivagar els efectes de la Covid tenien una data de caducitat


ÁNgel Canosa

ÁNgel Canosa



L’Ajuntament de Blanes, a través d’una sessió extraordinària del ple celebrada telemàticament, va aprovar ahir les ordenances fiscals per al 2021, que no contemplen cap increment en la modificació de tipus impositius o quotes i, per la qual cosa, continuaran vigents les d’aquest 2020. “No hem de tenir cap dubte que aquest ajuntament ha de continuar essent àgil i donant resposta a les necessitats dels ciutadans, i més singularment amb el que afecta la càrrega fiscal que han de suportar en una situació tan complicada com la d’ara”, subratlla l’alcalde, Àngel Canosa.

Com valora l'aprovació de les ordenances fiscals d’ahir? 

Entenc que l’aprovació de les ordenances fiscals consolida una manera de fer les coses realista i propera. No podem entendre certes acusacions que recuperen discursos d’ordenances passades, acusacions que apunten que ara estem apujant impostos quan, senzillament, el que estem fent és mantenir allò que vam acordar fa gairebé un any. Tenim clar que és moment de prendre decisions i que no totes són fàcils de prendre, i precisament aquesta és la diferència. Nosaltres hem pogut mantenir el compromís de no apujar cap fet impositiu i, allò que hem pogut reduir, ho hem reduït.

D’altra banda, el que també hem de tenir molt clar és que les mesures correctores que serveixen per apaivagar les mesures de la Covid, en el nostre cas, estan totes condicionades a una data de caducitat: el 31 de desembre de 2020. És a dir, sí o sí havíem de fer un altre cop un ple d’ordenances on s’havien de regular quines eren les càrregues fiscals dels nostres veïns. Estem parlant de càrregues fiscals, el moment de decidir bonificacions, ajuts o parlar d’altres càrregues que no són fiscals no era pas ahir. Ahir era el moment de mantenir el debat i permetre aprovar unes ordenances que són les mateixes que teníem abans, les que van sortir de l’acord de plenari del 2019; a partir d’aquí, i tenint en compte les circumstàncies econòmiques que hi ha, derivades de la situació sanitària com la que estem patint, l’Ajuntament podrà decidir quines s’han de tornar a posar, amb quines cal incidir més o quines de noves hi haurà d’haver. I tot això vol dir, al cap i a la fi, que un cop més estem donant resposta a les queixes dels ciutadans.

Parla de ‘certes acusacions’.

Sí. Vull fer molt d’èmfasi en aquesta acusació falsa que ja ahir ens van dirigir alguns dels grups de l’oposició, quan deien que, de sobte, s’havien suspès totes les ajudes que s’havien fet. Això, a més de no ser cert, el que evidencia és que potser no s’han llegit prou bé allò que havien votat alguna vegada a favor: que les mesures correctores de la Covid tenien data de caducitat. Dir que ara hem cancel·lat unes ajudes que tenien data de caducitat, quan precisament el que necessitem és el dictat d’unes noves ordenances per tornar-les a tenir, evidencia que algú no s’ha llegit ni el que van votar ni el que ahir teníem previst, o bé, senzillament, evidencia que amb mentides intenten convèncer algú i posar de manifest les poques ganes de parlar que tenen.

És sorprenent que ens estiguin acusant de mentir o de dir coses incorrectes, o fins i tot que ens estiguin recriminant que no hem participat en debats i taules per arribar a acords; això ho està fent un grup municipal que no ha participat en cap proposta i un altre que les seves úniques propostes les presenta escassament trenta hores abans d’iniciar-se el ple; unes propostes sense cap valoració econòmica ni cap estimació d’impactes, sinó una vintena de mesures, algunes repetides i algunes no aplicables al nostre municipi. I el que encara és més sorprenent: aquesta formació ens demana l’aplicació i l’aprovació d’ordenances o de modificacions d’ordenances que ja existeixen. Tot això torna a demostrar el desconeixement de les ordenances fiscals al nostre municipi, però malgrat tot n’hi ha algunes -d’ordenances- que previ impacte econòmic del que suposarien i a qui acabarien beneficiant, amb les quals valdrà la pena seure i treballar. Cal recordar que l’obligació de tots és treballar, perquè una cosa és dir-ho, però una altra fer-ho.

El canvi més substancial tractat ahir possiblement és la regulació de nous productes turístics com els allotjaments singulars i les llars compartides.

A l’incidir des de les ordenances fiscals amb el tema dels habitatges fiscals ens permet la possibilitat d’introduir una normativa, de recent promulgació, que és la dels pisos compartits. D’aquesta manera, marquem un punt de partida de donar un ordre a tot el sector dels habitatges d’ús turístic, i ara també llars compartides, per tal de regular-lo de manera ordenada. Aquest és un primer pas i posteriorment farem campanyes de conscienciació a la ciutadania perquè aquells que tinguin un pis encara no declarat el declarin. De fet, ja hem fet un primer pas, en reduir la càrrega fiscal dels propietaris, i continuarem incidint en aquest sentit.

Al cap i a la fi, del que es tracta és d’estar al costat dels ciutadans.

No hem de tenir cap dubte que aquest ajuntament ha de continuar essent àgil i donant resposta a les necessitats dels ciutadans, i més singularment amb el que afecta la càrrega fiscal que han de suportar en una situació tan complicada com la d’ara. Així ho estem fent des del mes de març d’aquest any, moltes vegades l’equip de govern tot sol, prenent mesures nascudes de les capacitats que té cadascú en les seves àrees o també modificant els aspectes fiscals, que és el que ha de permetre a la ciutadania apaivagar els efectes econòmics. Ens hem de mantenir ferms en aquesta situació, i aprovar ahir les ordenances és el primer pas per tornar a fer valdre les bonificacions i ajudes.

Des del grup del PSC van lamentar que no s’havia donat compliment a uns ajuts a l’impost de l’IBI de l’any passat.

Això en primer lloc evidencia que no es vol escoltar als nostres tècnics, que ens han reiterat que no es poden donar ajuts a un impost que encara no s’ha liquidat. Però el que és més greu és que dient això demostren que tampoc recorden que el calendari fiscal s’ha modificat, i s’ha modificat perquè això és potestat de l’alcalde. Aquesta és la manera de fer d’aquells que són hereus de partits o governs anteriors, on es prometien coses que no complien i on es mirava de no respondre i no donar compliment perquè, senzillament, no els hi anava bé. Per a nosaltres és un compromís que vam adquirir, que mantenim, i que afortunadament n’hem pogut modificar el calendari fiscal a favor del contribuent.


Autor: Redacció


#blanes #erc


#blanes #erc





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...