Notícies més llegides




+ Notícies


Girona

Fundació Solidaritat Carrefour i Creu Roja posen en marxa la "Tornada a l'Escola Solidària" a favor de la infància en risc social de Girona

+ Notícies  -  03/09/2020  -  12:46

Una campanya de recollida de material escolar que arrenca amb la donació directa per part de Carrefour de 121.000 euros en material escolar




Girona acollirà els pròxims dies 4 i 5 de setembre la XII edició de 'La Vuelta al Cole Solidària'. Una iniciativa promoguda per Fundació Solidaritat Carrefour i Creu Roja que se celebrarà a escala nacional a 205 hipermercats de 48 províncies espanyoles i que promourà el lliurament de material escolar a favor de milers de famílies en situació de risc social que estan travessant serioses dificultats per poder fer front a la important despesa que suposa l'inici del nou curs escolar. Un escenari, de per si complicat en condicions ordinàries, que s'ha vist agreujat arran de la crisi socioeconòmica provocada per la pandèmia. (Llistat de centres participants: https://www.carrefour.es/grupo-carrefour/fundacion/vuelta-cole-solidaria/)

Conscient d'això, Carrefour arrenca de nou aquesta edició amb la donació estatal directa de 121.000 euros en material escolar. Recursos amb què s'estima poder donar cobertura a les necessitats en aquesta matèria a milers de nenes i nens en situació de vulnerabilitat de tot Espanya. Un punt de partida a què se sumaran les aportacions que realitzi la ciutadania en el marc de la present campanya.
Els hipermercats de la demarcació de Girona que participen en aquesta campanya de recollida són Carrefour Figueres Nou Centre, Girona i Olot.

Parlem d'una iniciativa que té com a objectiu reduir el gran impacte econòmic que suposarà l'inici del nou curs per a milers de famílies en situació de vulnerabilitat, i contribuir a assolir una educació inclusiva i de qualitat en línia amb l'objectiu de desenvolupament sostenible nombre 4 (Educació de Qualitat) i ajudar a apoderar a nenes, nens i adolescents en una data tan significativa com és l'inici del curs escolar per molt atípic que es presenti en el marc de la complexa situació actual.

Quaranta voluntaris i voluntàries de Creu Roja a la demarcació de Girona seran els encarregats d'atendre les persones que s'acosten als punts de recollida ubicats als hipermercats Carrefour per donar aquest material escolar; motxilles, quaderns, bolígrafs, llapis, retoladors, etc. Posteriorment, les diferents Assemblees Locals de Creu Roja seran les encarregades de distribuir el material escolar donat, entre les famílies en situació de vulnerabilitat amb menors a càrrec de cadascuna de les 3 localitats gironines beneficiàries.

En la passada edició de la 'La Vuelta al Cole Solidària', fruit de la donació directa realitzada per la Companyia i les aportacions realitzades per la ciutadania, Fundació Solidaritat Carrefour va lliurar a Creu Roja material escolar per valor de 3.555 euros. Import que va servir per donar cobertura a les necessitats en aquesta matèria de 220 nens i nenes en situació de vulnerabilitat a Girona.

Àrees de col·laboració
Creu Roja i Fundació Solidaritat Carrefour treballen conjuntament des de l'any 2001 a través de diferents iniciatives socials tenen com a finalitat contribuir a millorar les condicions de vida de col·lectius en situació de vulnerabilitat.

L'abril de 2017, ambdues institucions van renovar per tres anys més el conveni de col·laboració, subscrit en 2001 per a l'atenció de persones afectades per situacions de catàstrofe o similars
(Incendis, inundacions, nevades i altres catàstrofes amb població afectada). Intervencions que realitzen en escenaris d'excepcionalitat i urgent necessitat com el que ens ocupa. Una intervenció que en aquest cas ha donat com a fruit l'atenció a més de 1.165 persones en emergència social des que es va declarar l'estat d'alarma. En aquest àmbit, Fundació Solidaritat Carrefour finança també el desenvolupament, formació, manteniment i intervenció dels 26 Equips de Resposta Immediata en Atenció Psicosocial (ERIES de Creu Roja) amb l'objectiu de donar resposta a les persones afectades de manera integral.


Autor: Redacció


#creuroja #girona


#creuroja #girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...