Notícies més llegides




+ Notícies


Barcelona

L’ANC vol mobilitzar unes 48.000 persones en una vuitantena de municipis per la Diada

+ Notícies  -  02/09/2020  -  13:47

“Serà una mobilització especial, hem de saber conviure amb el virus garantint drets fonamentals”, assenyala la presidenta de l’entitat, Elisenda Paluzie


Presentació actes de la Diada

Presentació actes de la Diada



La Diada Nacional de Catalunya d’enguany serà una jornada atípica a causa dels efectes de la Covid-19, però no evitarà, sempre que el context ho permeti, que milers de persones surtin als carrers. En concret, i segons ha concretat avui l’Assemblea Nacional Catalana en roda de premsa, el dia 11 de setembre pretén congregar unes 48.000 persones repartides en almenys 82 municipis, amb Badalona com el punt neuràlgic més multitudinari amb 1.700 persones aproximadament. 

Segons ha subrallat l’organització independentista, l’acte se celebrarà amb estrictes mesures de seguretat, més enllà de la mascareta, la distància i la higiene de mans. Així, hi haurà control d’accés i perimetratge en els punts de concentració habilitats, i els assistents hauran de presentar el seu número d’inscripció per poder accedir als més de 100 espais que l’ANC té previst per tal de poder reproduir la manifestació de la Diada de l’11 de setembre -almenys, 107-. 

“Serà una mobilització especial. Estem en un context de crisi, i hem de saber conviure amb el virus garantint drets fonamentals. Volem fer compatible el dret a la manifestació amb la salut pública. Ens avala la capacitat d'organització”, ha assenyalat la presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie, que d’altra banda també ha remarcat com seran aquestes concentracions repartides pel territori: “Per facilitar el compliment de les mesures sanitàries, les concentracions descentralitzades tindran límit d’aforament, per això posem en marxa un sistema d’inscripcions per als diversos punts de concentració”. 

Per la seva banda, el secretari nacional de l’organització, Adrià Alsina, ha augurat que la de la setmana vinent “probablement serà la mobilització adaptada a la Covid més gran d’Europa”. “El dret a la manifestació no només és possible, sinó que és necessari. La independència no només és possible, sinó que és necessària. Davant d’aquesta crisi, tenim el deure de construir un futur millor”, ha afegit. 

Finalment, la coordinadora de Mobilització de l’ANC, Sònia Urpí, ha explicat que des de l’organització, amb l’objectiu de garantir els límits d’aforament, estan treballant amb la plataforma ‘Inscriu-me’. “Demanem que la gent s’inscrigui al seu punt més proper per evitar desplaçaments”, ha assenyalat Urpí abans de dir que la inscripció és un procés “senzill”. “Només s’ha de clicar el punt sobre el mapa i seguir l’enllaç d’inscripció. Quan una persona s’inscrigui, veurà totes les mesures sanitàries que s’han de complir i també se li faran arribar a través del correu”, ha conclòs.


Autor: Redacció


#anc #diada


#anc #diada





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...