Notícies més llegides



Catalunya Nord


Pesillà de la Ribera

Puigdemont es reuneix amb batlles nord-catalans a Pesillà de la Ribera

Catalunya Nord  -  28/08/2020  -  14:11

L’acte també ha servit per marcar el full de ruta de la delegació del Consell per la República a la Catalunya del Nord


Puigdemont a Pesillà de la Ribera

Puigdemont a Pesillà de la Ribera



La reunió que avui ha mantingut la delegació del Consell per la República a la Catalunya del Nord al Centre Cultural de Pesillà de la Ribera, al Rosselló, ha tingut un convidat d’excepció, l’expresident de la Generalitat i actual eurodiputat a Brussel·les Carles Puigdemont. A banda de l’actual president de la nova formació Junts per Catalunya, a l’esdeveniment també hi han assistit una trentena de batlles i càrrecs electes nord-catalans que han signat el manifest a favor de les llibertats del poble català. Així doncs, i a banda de la presència destacada de l’alcalde de Pesillà, Jean-Paul Billés, impulsor del ‘Manifest del Col·lectiu de batlles del Departament dels Pirineus Orientals’, també han estat presents altres figures polítiques locals com ara els batlles de Prats de Molló -Claude Ferrer-, Elna -Nicolas Garcia-, Argelers -Antoine Parra-, Banyes d’Arles -Marie Costa- o del Soler -Armelle Revel-Fourcade-, entre altres.  D’altra banda, la trobada també ha comptat amb personalitats com el director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, Josep Puigbert. Puigdemont ha agraït a tots ells el seu suport en la lluita per la defensa dels drets fonamentals del poble català i per les diferents accions que han realitzat en contra de la repressió que pateix Catalunya.

Més enllà d’això, l’objectiu de la trobada, que també ha comptat amb la participació dels voluntaris del Consell, ha estat la d’establir futures propostes i accions de la delegació de cara als pròxims mesos. En aquest sentit, s’ha recordat que l’assemblea general del col·lectiu es realitzarà a finals del pròxim mes de setembre, molt possiblement fora de Perpinyà, tot i que el gruix de la jornada ha girat al voltant de les iniciatives per tal “d'ampliar el moviment de la delegació a la Catalunya del Nord”, tal com diuen fons de l’organització. 

“S’han fet algunes propostes, bones propostes, per mirar de mantenir i fer gran la base de la delegació”, assenyalen des del Consell nord-català, que també subratllen que una de les fites cabdals és promoure els ideals del col·lectiu arreu del territori. En aquest sentit, des de la delegació valoren fer conferències a pobles o actes a espais com els mercats municipals, sempre tenint en compte les restriccions a causa de la Covid-19. Uns actes similars, en definitiva, als que ja s’han anat fent anteriorment a pobles com Prada o Ceret. 

De totes maneres, des de la delegació reconeixen que el context de pandèmia actual dificulta la realització d’aquest tipus d’actes per tota la geografia nord-catalana, encara que sempre que sigui possible treballaran per celebrar-ne de futurs.


Autor: Redacció


#puigdemont #pesilla #catalunyanord


#puigdemont #pesilla #catalunyanord #cxr





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...