Notícies més llegides



Catalunya


Waterloo

El Consell diu que la decisió de la Fiscalia de tombar el tercer grau és una “nova escalada repressiva”

Catalunya  -  29/07/2020  -  17:38

També responsabilitza el president Sánchez, de qui assenyalen que “no té cap intenció de desjudicialitzar la política”




El Consell per la República Catalana ha emès avui un comunicat amb relació a la suspensió del tercer grau als presos polítics, on ha responsabilitzat el president espanyol, Pedro Sánchez, i a la resta del seu govern, d’una mesura imposada per la fiscalia que defineixen com una “nova escalada repressiva contra l’independentisme”. “El Senyor Pedro Sánchez, el negociador, s’ha tret la careta. Si algú tenia dubtes avui ha quedat clar que el govern del PSOE i Podemos tampoc no té cap intenció de desjudicialitzar la política, ni de posar fre a les arbitrarietats i abusos d’un sistema judicial en deriva autoritària desbocada contra l’independentisme”, ha assenyalat l’organització en el text. 

En aquest sentit, el Consell avisa que “només la independència assegurarà els nostres drets ciutadans i posarà fi a la repressió”, i demana que cal retornar a la “mobilització massiva i a la desobediència civil no-violenta” per capgirar el context. “El Consell per República Catalana es conjura per promoure la màxima unitat d’acció de tot el moviment independentista per fer avançar, amb una estratègia compartida obedient al mandat del 1 d’octubre, el combat per la independència. No serà fàcil. Res ens serà donat sense sacrifici”, conclou la nota. 

La reacció del Consell arriba després que ahir la jutgessa de vigilància penitenciària de Lledoners suspengués l’aplicació del tercer grau penitenciari i el 100.2 als presos polítics, que ja van haver de tornar a la presó ahir a la tarda mateix, tal com va sol·licitar també ahir la fiscalia, que va demanar que els líders independentistes  fossin classificats novament en segon grau. Així, i a través d’una interlocutòria, la magistrada va suspendre la semillibertat i el 100.2 a Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Raül Romeva i Carme Forcadell, mentre que en aquests moments la fiscalia estudia els recursos de Dolors Bassa, Josep Rull i Jordi Turull.


Autor: Redacció


#consell #tercergrau


#consell #tercergrau





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...