Notícies més llegides



Besalú, Vila Comtal


Besalú

Besalú dona escalf a Lluís Guinó abans del judici al TSJC

Besalú, Vila Comtal  -  19/07/2020  -  20:34

Avui s'ha fet una concentració i dimarts hi haurà una expedició a Barcelona per acompanyar el batlle


Besalú dona escalf a Lluís Guinó

Besalú dona escalf a Lluís Guinó



Besalú ha fet costat avui el seu alcalde, Lluís Guinó, en la primera de les accions de suport previstes de cara al pròxim 21 de juliol, quan el batlle serà jutjat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per un delicte de desobediència. Els veïns de la vila comtal i representants polítics com els diputats Eduard Pujol i Gemma Geis o el president de l'Associació de Municipis per la Independència, Josep Maria Cervera, s'han concentrat aquesta tarda sota les voltes de l'ajuntament, seguint, això sí, totes les mesures de seguretat contra el coronavirus.

Tot i les mascaretes i la necessitat de mantenir la distància de seguretat, però, els besaluencs han volgut donar escalf al batlle, perseguit per la justícia per haver format part de la Mesa del Parlament l'any 2017, quan es va aprovar la Llei de Referèndum i Transitorietat de l'1 d'octubre, amb ell com a vicepresident. Com a la resta de la mesa, se l'acusa d'haver permès la votació tot i un requeriment judicial que ho impedia.

Guinó ha dirigit unes paraules als assistents a l'acte de la plaça de la Llibertat reivindicant el primer d'octubre com una gran victòria i reclamant "persistència i unitat" a la ciutadania.

La propera acció prevista en suport a Guinó serà ja dimarts, quan comença la vista. A partir de dos quarts de vuit del matí, s'ha organitzat una sortida de cotxes cap al passeig Lluís Companys de Barcelona, on hi ha la seu del TSJC, per ser al costat de l'alcalde.

Després d'una llarga espera, s'ha fixat la vista per al 21, 22 i 24 de juliol. A part de Guinó, també seran jutjats els altres exmembres sobiranistes de la Mesa: Lluís Maria Corominas (PdeCAT); Anna Simó (ERC) i Ramona Barrufet (PdeCAT), a més de l'exdiputada de la CUP Mireia Boya, per a qui la Fiscalia demana penes de fins a un any i vuit mesos d'inhabilitació i el pagament d'una multa de 100 euros diaris durant deu mesos.


Autor: Redacció


#besalu #guino #tsjc


#besalu #guino #tsjc





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...