Notícies més llegides




+ Notícies


Girona

La Caixa destina més de 62.000 euros a l'atenció a la discapacitat i la malaltia a Girona

+ Notícies  -  30/06/2020  -  17:38

Més de 3.300 persones i el seu entorn es beneficiaran dels tres projectes gironins becats




La Fundació La Caixa destinarà més de 62.000 euros a l'atenció a la discapacitat i a la malaltia a les comarques gironines. En total, més de 3.300 gironins i el seu entorn es beneficiaran dels ajuts que la fundació ha concedit a tres projectes de la província en el marc de la convocatòria de Promoció de l'autonomia personal i atenció a l'envelliment, a la discapacitat i a la malaltia, que en el conjunt d'Espanya destina 4,5 milions d'euros a 196 projectes amb més de 62.000 persones beneficiàries, incloses persones cuidadores o que pertanyen a l'entorn familiar.

La Fundació Privada per a Disminuïts Psíquics de la Comarca del Pla de l'Estany rebrà 24.000 euros pel projecte Amb veu pròpia, una iniciativa per a l'autodeterminació de les persones amb discapacitat. Vol crear un grup de persones amb discapacitat perquè puguin parlar per elles mateixes i participin en la societat perquè sigui realment inclusiva.

En el cas de Roses contra el Càncer, rebrà 21.000 euros per millorar el suport psicosocial a malalts de càncer i a les seves famílies. Per suplir la manca de recursos públics en aquest sentit, l'entitat vol oferir un servei professional i especialitzat als malalts oncològics, complementat per un suport de voluntariat.

El Portal Solidari de l'associació Multicapacitats rebrà 17.590 euros més. El projecte consisteix en la creació i posada en marxa d'una aplicació mòbil i portal web, que permetrà que persones que disposin d'una ajuda tècnica que no utilitzen, la posin a disposició d'un mercat virtual en el qual, la persona amb necessitat de l'ajuda tècnica, podrà sol·licitar-la a cost zero.

Tres grans eixos

La convocatòria incideix en tres línies d'actuació per a la promoció de la vida independent, l'autonomia personal i el benestar de la gent gran, persones amb discapacitats o trastorn mental, així com a persones amb malalties greus o cròniques que requereixen el suport permanent del seu entorn familiar. En l'àmbit de la gent gran, s'han triat 31 projectes que beneficiaran més d'11.200 persones.

La discapacitat o trastorn mental és l'àmbit amb major nombre de projectes seleccionats: 133, amb 36.261 beneficiaris.

Els projectes d'humanització de la salut se centren en les malalties minoritàries i altres malalties específiques, les neurodegeneratives i les persones amb càncer. S'han seleccionat 32 projectes, amb 14.839 beneficiaris.

Aquesta és la primera convocatòria del Programa d'Ajuts a Projectes d'Iniciatives Socials 2020, que enguany invertirà 17,3 milions d'euros també a la lluita contra la pobresa infantil i l'exclusió social, la inserció sociolaboral, habitatges per a la inclusió social, la promoció de la interculturalitat i l'acció social en l'àmbit rural.

Fer front a la crisi sanitària

La convocatòria ha optat especialment per projectes que atenen necessitats que s'han incrementat a causa de la crisi sanitària, per garantir que arribin a col·lectius especialment vulnerables a causa de la pandèmia. Per a això, la Fundació la Caixa no només ha garantit que els criteris de selecció compleixin aquests objectius sinó que ha donat seguiment i opció a la reformulació dels projectes seleccionats, a més de simplificar la tramitació dels ajuts.

El president de la Fundació Bancària la Caixa, Isidre Fainé, ha destacat l'esforç i compromís de l'entitat: "En aquests moments, més que mai, volem estar al costat de les persones i els col·lectius socials més vulnerables i que aquest ajut els permeti superar situacions difícils i a trobar oportunitats reals que permetin millorar les seves condicions de vida i les de les seves famílies".


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...