Notícies més llegides



+ Notícies


Girona

Les protagonistes del llibre solidari Set amigues i un robatori misteriós a Egipte signaran llibres a la llibreria Empúries de Girona el pròxim dijous, 2 de juliol

+ Notícies  -  30/06/2020  -  10:14

A la tarda, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, rebrà les set amigues que han escrit un llibre per recaptar diners per a l'Hospital Amic de Sant Joan de Déu




Les protagonistes del llibre solidari Set amigues i un robatori misteriós a Egipte signaran llibres a la llibreria Empúries de Girona el pròxim dijous, 2 de juliol. Coincidint amb una jornada en què les joves escriptores visitaran els estudis de diversos mitjans de comunicació de Girona, l'Ariadna Bosch, l'Ariadna Vila, la Clàudia Cantó, la Ceci Cuadrado, la Núria Rosón, la Berta Perra i la Mariona Serra signaran llibres de les dotze a la una del migdia en aquesta llibreria gironina. Si bé la presentació oficial haurà d'esperar fins al mes de setembre, 'estava prevista pel 8 d'abril a la Casa de Cultura de Girona amb l'escriptor Ramón Vilaró però es va haver de posposar per l'estat d'alarma per la COVID-19', atès que amb la nova realitat després de la fi de l'estat d'alarma l'aforament de la major part de les sales és molt limitat i, segons han explicat, la reprogramaran per a després de l'estiu.

Amb tot, i amb la represa de l'activitat, les joves, conjuntament amb la llibreria Empúries, 'organitzadora de la presentació' han cregut oportú que després de tres mesos de la publicació d'aquest llibre 'que, tot i el confinament, va sortir a la venta per Sant Jordi' seria molt positiu per a les ventes que aquestes set noies, coincidint amb la visita que faran als mitjans de comunicació, poguessin signar llibres durant una hora, seguint les mesures de la COVID-19. Aquelles persones que ho vulguin tindran l'oportunitat de conèixer aquestes set amigues que han escrit un llibre amb l'únic objectiu de recollir diners per destinar-los al projecte Hospital Amic de Sant Joan de Déu.

Durant la jornada, les joves lluiran unes samarretes amb la il·lustració de la portada del llibre, serigrafiada per l'empresa colomenca Rètols Martorell que, de la mateixa manera que la il·lustradora Georgina Torra i l'empresa de disseny, Enginy Creatiu, ha col·laborat de forma altruista amb aquest projecte solidari.

Recepció a l'Ajuntament de Girona

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas rebrà les protagonistes del llibre solidari a la tarda en una recepció que tindrà lloc al mateix consistori gironí. Les nenes aniran acompanyades per les seves professores de 5è i 6è respectivament i de la coordinadora de primària de l'escola Les Alzines, Consol Canals, així com de les seves respectives famílies. A la recepció també hi assistirà l'alcaldessa de Santa Coloma de Farners, Susagna Riera, que acompanyarà la colomenca Mariona Serra, i Georgina Torra, il·lustradora del llibre.

Prèviament hauran visitat diversos mitjans de comunicació que s'han interessat en com va sorgir el projecte, i és que la història d'aquest grup d'amigues és un exemple de solidaritat amb paraules majúscules, ja que poques vegades un grup de nenes de cinquè de primària han dut a terme una iniciativa d'aquestes característiques, i més si tenim en compte que quan van iniciar aquest projecte la majoria d'elles tenien només deu anys.

Un exemple de solidaritat amb majúscules
Tot va començar a l'inici del segon trimestre de 5è de primària, quan un migdia a l'aula d'informàtica decideixen començar a escriure una història que, si bé a l'inici va començar només amb algunes de les del grup i amb uns personatges molt diferents, uns dies més tard i amb el consens de totes, fa un gir en relació amb la trama narrativa. A partir d'aquí, van començar a endinsar-se en un viatge que les portaria a conèixer i a aprendre sobre un país desconegut: Egipte ja que aquesta aventura transcorre en aquest país i, alhora, a resoldre un misteri.
Amb el pas dels dies, les set amigues es troben un o dos migdies a l'aula d'informàtica en funció de les seves extraescolars, però quan arriben a casa i després dels deures intenten trobar una estona cada dia per dedicar-se a escriure i a posar el seu gra de sorra en aquella aventura que volien viure totes set en primera persona.

Durant el curs de cinquè de primària, una d'elles, la Clàudia, va estar uns mesos convalescent, i això també els va permetre estar sempre connectades amb ella. El llibre era una motivació per a totes, i molt més per a ella. Cada tarda tenien l'al·licient de com evolucionaria la història, que ja anava prenent forma i que s'anomenaria: "Set amigues i un misteriós robatori a Egipte". Parlaven diàriament, comentaven què hi podien incorporar i què no i l'opinió de totes i cadascuna d'elles va ser sempre respectada.

El resultat n'és aquest llibre, escrit per set amigues. Són molt diferents, però com diuen elles mateixes- sempre han intentat entendre's, amb respecte i ajudant-se. Per això, i després de la feinada que havien tingut, van decidir que aquest projecte s'havia de convertir en una realitat, i que havia d'anar més enllà: havien de fer un pas més i destinar els diners a un fi social. El fet d'haver pogut conèixer l'Hospital de Sant Joan de Déu des de dins les va portar a decidir que tots els beneficis que es recaptin amb aquest llibre els donaran a aquest centre mèdic i, concretament, al projecte Hospital Amic. I és que, tal com han explicat elles mateixes, van tenir l'oportunitat de conèixer la gran tasca que fan dia rere dia amb els pacients i les seves famílies, i no tenen cap dubte que aquests diners seran molt ben emprats.

Un programa amb un gran objectiu: fer tan positiva com sigui possible l'experiència dels nens hospitalitzats
Si bé a l'Hospital Sant Joan de Déu hi ha diversos projectes en funcionament, els va semblar que l'Hospital Amic podia ser un bon destí pels diners que recaptarien del llibre. I és que quan un infant ha de passar un període de temps a l'hospital fan que la seva estada sigui tan positiva com sigui possible. Com a nenes que són, ens comenten, van creure que el més adient era destinar aquests diners a la tasca que duen a terme diàriament a l'hospital els pallassos, els musicoterapeutes, els voluntaris, els artterapeutes, els amics peluts (teràpia amb gossos), entre moltes altres iniciatives. La veritat és que, com comenten, creuen que per a un infant el més important és que, si malauradament ha d'estar a l'hospital, se senti feliç, i aquest projecte ho fa possible.

La història: set amigues i un robatori misteriós a Egipte

Tot comença amb un projecte de socials sobre Egipte, passa de ser un viatge de set amigues per conèixer Egipte a una història amb un misteri per resoldre. I és que per al projecte de socials, decideixen viatjar a Egipte i visiten molts i molts llocs que els permeten captar molta informació per al seu treball. En un moment concret del seu viatge, però, s'inicia un misteri que farà que la seva experiència a Egipte sigui del tot diferent. Comença un misteri el dia que són al parc i, de sobte, veuen que la piràmide de Gizeh ha desaparegut i que n'han de donar coneixement a la Policia Local de la ciutat. En aquell moment, inicien una cerca d'informació que els permetrà resoldre el misteri.

Tal com elles mateixes escriuen a la contraportada es tracta d'una aventura on gaudiran de l'amistat, hi haurà misteris i problemes i, és clar, solucions! Amb tot, el seu objectiu és la fortalesa de l'amistat. Set amigues, un projecte de socials i un misteri. Pot ser possible fer-ho seguir alhora? Només si t'endinses en la nostra col·lecció ho sabràs. Un projecte hem de fer, i ben fet que el volem fer. Per això: A Egipte anirem, i molt bé ens ho passarem. Un misteri trobarem, que el resoldrem? La policia ens ajudarà, serem nosaltres capaces d'ajudar? I si no el trobem, què farem? Si ens vols ajudar, millor que t'hi afanyis perquè tothom t'hi està esperant.

L'Ariadna Bosch, l'Ariadna Vila, la Berta Parra, la Ceci Cuadrado, la Núria Rosón, la Clàudia Cantó i la Mariona Serra ens desitgen que estiguem preparats per endinsar-nos en la seva primera aventura!

Ah, i ja us avancem, amants dels llibres de misteri juvenils, que aquest grup d'amigues ja preparen un segon llibre!

Si voleu seguir l'actualitat d'aquest projecte solidari d'aquest grup de set amigues ho podeu fer a través del seu compte d'instagram @setamigues o a través de la seva pàgina web: https://col-lecio-set-amigues3.webnode.es/ Coneixereu de més a prop com sorgeix el projecte, els personatges i totes les informacions que fan referència a aquesta iniciativa.


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...