Notícies més llegides




+ Notícies


Salt

L'Ajuntament de Salt impulsa el nou Pla Local de Joventut (2020-2023) que inclou 97 accions

+ Notícies  -  03/06/2020  -  14:20

Més de 500 persones han participat durant els darrers mesos en l'elaboració del document que s'aprovarà durant el plenari d'aquest mes de juny


Jornada Pla Local Joventut

Jornada Pla Local Joventut



L'Ajuntament de Salt ja té a punt el nou Pla Local de Joventut 2020-2023 (PLJ) que ha elaborat durant els darrers mesos amb la participació de més de 500 persones i que s'aprovarà durant el plenari municipal d'aquest mes de juny. El full de ruta sobre el qual giraran les polítiques municipals de joventut inclou fins a 97 actuacions, dividides en quatre grans eixos diferents (Aixecar el vol, Viure Millor, Crear i Transformar i Vila Jove) i que afronten reptes com la lluita contra l'atur i la precarietat laboral i l'accés a l'habitatge; propostes dins l'àmbit de l'oci, l'esport i el lleure; accions per participar en la vida social, cultural i artística de Salt; i garantir la igualtat d'oportunitats per a tots els joves.

Les quatre grans àrees engloben tots els àmbits que impacten directament sobre el dia a dia dels joves i s'han estructurat per tal de donar resposta a les necessitats que determinen els processos d'emancipació així com altres que fan referència al benestar. Tot el pla està interconnectat, és transversal i no només assenyala els reptes que val abordar sinó com fer-hi front. També cal destacar que, en diversos àmbits, està absolutament relacionat amb el Pla Educatiu de Salt i bona part de les accions formen part dels dos fulls de ruta.

L'alcalde de Salt, Jordi Viñas, explica que "un mandat més situem els joves enmig de les polítiques municipals i el Pla Local ens permet fixar prioritats, consolidar accions ja iniciades o preparar noves propostes. És una aposta irrenunciable perquè hem de garantir als nostres joves que a Salt poden trobar totes les eines per desenvolupar el seu projecte de vida, personal i professional".

97 accions dissenyades En total s'han previst fins a 97 accions que en alguns casos són propostes de consolidació d'iniciatives ja impulsades, d'altres són millores i també existeix un paquet important de projectes nous. Entre aquest grup de noves accions a impulsar durant l'actual mandat hi ha l'impuls a una residència d'estudiants en la zona centre, la creació d'un parc d'esports urbans o la posada en marxa d'un carnet de descomptes per joves en equipaments i activitats socioculturals i/o esportives.

El regidor de Joventut de l'Ajuntament de Salt, Fermí Cunill, explica que "el PLJ, un mandat més, ser l'eina sobre la qual pivotaran totes les polítiques municipals de Joventut i voldria destacar que, enguany, hem pogut gaudir de l'aportació de més de 500 persones que han pogut dir la seva i aportar el seu gra de sorra al full de ruta que impulsem i que dona continuïtat al que ja vam posar en marxa el 2015".
 

Amb la participació de 500 persones
Durant els darrers mesos, i amb l'objectiu d'escoltar les necessitats dels joves de la vila, s'ha dut a terme una enquesta online on han participat més de 400 persones, diversos tallers formatius a instituts i altres espais formatius amb 53 alumnes i una Jornada Formativa a la Comacros, celebrada el passat 16 de novembre, i que va comptar amb la presència de gairebé 50 persones.

L'anterior PLJ ha finalitzat amb un grau de compliment notable de totes les accions previstes inicialment, ja que se n'han pogut executar un 81%. En aquesta línia, durant els darrers 4 anys s'han dut a terme 34 de les 42 accions planificades més set accions noves però no previstes amb accions com el carnet de descompte bus, l'impuls de la nova línia 9 que connecta amb el Campus de Montilivi o la creació del Fòrum d'Estudiants.


Autor: Redacció


#salt


#salt





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...