Notícies més llegides



+ Notícies


Salt

El campió olímpic de triatló Jan Frodeno posa en marxa una campanya per repartir aliments a 181 nens i nenes de Salt

+ Notícies  -  29/05/2020  -  14:44

Des de l'Ajuntament de Salt s'ha donat suport a la iniciativa cedint el local del Barri Centre, al carrer Àngel Guimerà, per fer arribar la donació a les famílies


Jan Frodeno Projecte a Salt

Jan Frodeno Projecte a Salt



L'Ajuntament de Salt ha col·laborat durant aquesta setmana en la campanya solidària del triatleta alemany i campió olímpic Jan Frodeno per repartir aliments a 181 nens i nens de Salt. Frodeno, amb residència a Girona, ha volgut d'aquesta manera donar un cop de mà a la ciutadania que està patint, de forma més contundent, els efectes de la Covid-19. La gestió de la donació ha anat a càrrec de l'empresa Local Market, el Casal dels Infants de Salt i s'ha coordinat amb les direccions de les escoles implicades en la iniciativa.

Per dur a terme el projecte, l'atleta alemany va organitzar un Ironman "confinat" amb el nom de Tri At Home (tri@home) i on, des de casa, va fer durant poc més de vuit hores, 3.8 km nedant, 180 km en
bicicleta i 42.20 km recaptant 250.000 €.

Després de valorar diverses opcions i amb l'objectiu d'ajudar als col·lectius més vulnerables davant la pandèmia, l'equip de Frodeno va contactar amb les escoles de Salt i van decidir donar suport a 181 nens i nenes de la vila oferint la possibilitat de donar menjar cuinat i de qualitat a aquells infants que més ho necessitin. La iniciativa ha comptat amb una aportació de 50.000€ per part del campió alemany.

Jan Frodeno explica que el projecte amb el projecte del Tri At Home "ràpidament vam percebre, gràcies a tots els participants en la donació, que la recaptació per ajudar a la comunitat local era important i ens vam engrescar encara més". Frodeno recorda que "la nostra inspiració principal va ser l'Anna, antiga cangur dels nostres fills, que va decidir tornar a treballar com a infermera a Manresa per ajudar en la lluita contra la Covid-19".

Amb vista al futur, Frodeno té clar que "juntament amb la meva dona Emma volem continuar amb iniciatives similars i aportant el nostre temps a ajudar a organitzacions benèfiques. Ens apassiona i no ens aturarem aquí". A banda de la campanya que s'ha dut a terme a Salt, Jan Frodeno també ha fet donacions a la Sopa, el Banc dels Aliments o las Hermanitas, a banda de comprar dos respiradors per a l'Hospital Josep Trueta.
Nascut a la ciutat alemanya de Colònia el 1981, Frodeno va ser campió olímpic a Pequín a la modalitat de Triatló i, entre el seu ampli palmarès internacional, compta amb la fita d'haver guanyat tres vegades l'Ironman de Hawai (2015, 2016 i 2019).

Diverses col·laboracions
La campanya a Salt ha estat coordinada per l'empresa d'experiències gastronòmiques i càtering de Girona, Local Market, conjuntament amb el Casal dels Infants de Salt i amb les direccions dels centres educatius per tal de fer la gestió de la donació i distribució dels menús des del local del carrer Àngel Guimerà cedit pel consistori saltenc. També han donat un cop de mà les empreses Crocket,
Fruites Gozalbo i Orgànic Empordà.

L'alcalde de Salt, Jordi Viñas, explica que "un cop ens van contactar per tal d'explicar la iniciativa ens vam posar a disposició de Jan Frodeno i de la resta de col·laboradors per materialitzar aquesta donació. No ens queda res més que agrair a Jan Frodeno la seva aportació a aquests gairebé 200 nens i nenes de Salt".


The Frodeno Foundation
Jan Frodeno ja ha posat fil a l'agulla per crear la Frodeno Foundation i, d'aquesta manera, poder vehicular totes les propostes solidàries per les quals aposta i que vol impulsar al territori. A part de les donacions destinades a millorar la situació provocada per la Covid-19, l'atleta també vol recolzar la creació i desenvolupament d'un nou projecte de la Fundació Laureus Sport for Good a Girona, una fundació de la qual ja és ambaixador a Alemanya.

"Amb aquest projecte, els nens i adolescents amb discapacitats o en risc d'exclusió aprenen que a través de l'esport poden créixer en la seva autoestima i, si s'ho proposen, superar qualsevol contratemps i assolir els seus objectius", diu Frodeno.


Autor: Redacció


#salt


#salt





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...