Notícies més llegides




Pla de l'Estany


Banyoles

Banyoles no cobrarà la taxa d'ocupació de via pública als bars i restaurants durant el 2020

Pla de l'Estany  -  25/05/2020  -  21:19

El consistori també amplia fins als 20.000 euros la partida econòmica destinada a facilitar beques perquè els petits de famílies vulnerables puguin accedir als casals d'estiu


Restaurant Vora Estany

Restaurant Vora Estany



L'Ajuntament de Banyoles no cobrarà la taxa d'ocupació de via pública de les terrasses de bars i restaurants aquest any. Aquesta és una de les principals conclusions a què ha arribat aquest matí la comissió de seguiment de l'evolució de l'emergència sanitària del consistori banyolí, que ha inclòs aquesta mesura dins el paquet de mesures previstes en el pla de reactivació econòmica per pal·liar els efectes generats a partir de la crisi de la Covid-19.

En aquest sentit, l'alcalde, Miquel Noguer, ha ressaltat que la situació d'aquests dies "obliga a prendre mesures excepcionals que permetin facilitar la recuperació de l'activitat econòmica" de la ciutat. Així doncs, el batlle ha recordat que "aquesta setmana ja es podran començar a sol·licitar les ajudes per a comerços i establiments de restauració afectats pel tancament d'estat d'alarma, amb una inversió extraordinària de 150.000 euros". D'altra banda, i de manera paral·lela, també s'està treballant per tal de facilitar l'ampliació de les terrasses, sempre que les circumstàncies ho permetin.

Els casals d'estiu, en marxa

L'altre aspecte que s'ha tractat avui a la comissió ha estat la gestió dels casals d'estiu d'aquesta temporada. Des de l'Àrea de Joventut de l'Ajuntament es treballa coordinadament amb les entitats que participen al programa 'Lleure per a Tothom' per tirar endavant les activitats d'enguany, el període d'inscripcions de les quals es faran, segurament, la setmana que ve. Des del consistori s'ha acordat augmentar la partida econòmica destinada a facilitar beques perquè els nens i nenes de famílies vulnerables puguin accedir-hi. Això es tradueix en 20.000 euros, gairebé tres vegades més que l'any passat (7.200 euros). A més, també es destinaran 14.000 euros per a monitors d'infants amb necessitats especials.

'Lleure per a Tothom' és una proposta creada de manera compartida per l'ajuntament banyolí i les entitats educatives que es comprometen a fer del lleure un espai obert, participatiu, inclusiu i a l'abast de tothom. Aquest any hi participaran els Museus de Banyoles, l'Escola Municipal de Música i l'Aula de Teatre, la Coordinadora de Lleure, el Consell Esportiu del Pla de l'Estany i l'Escola de Natura.


Autor: Redacció


#banyoles


#banyoles





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...