Notícies més llegides




Actualitat Girona


Girona

L'Ajuntament de Girona programa una trentena d'activitats en línia enfocades en la recerca de feina durant el juny i juliol

Actualitat Girona  -  22/05/2020  -  15:29

Es tracta de recursos que s’han posat en marxa durant el confinament pel COVID-19 i que ara es reforcen amb més contingut




L’Ajuntament de Girona ha programat una trentena d’activitats i recursos en línia enfocats en la recerca de feina i l’ocupabilitat durant els mesos de juny i juliol. A través del Servei Municipal d’Ocupació, el consistori pretén donar resposta a les necessitats de les persones que es troben en situació d’atur, potenciant la millora del seu capital competencial i ampliant les seves opcions de retornar al mercat de treball.

Les activitats es divideixen en quatre programes: “Parlem de feina?”, “02. Ocupacions amb opcions”, “Actua.TIC” i “Aula de Competències”. Es tracta de recursos que s’han posat en marxa durant el confinament pel COVID-19 i que es reforcen els pròxims mesos amb més contingut. L’objectiu és donar eines a la ciutadania en una època de crisi com l’actual i facilitar-los l’accés a material formatiu perquè puguin adquirir noves habilitats.

Durant el juny i juliol continuaran els directes d’Instagram per conèixer les claus de la recerca de feina. Sota el nom de “Parlem de feina?”, cada dimarts i dijous a les 11 h s’emeten  càpsules de curta durada des del compte de l’SMO. Es tracta d’una iniciativa duta a terme pel personal del Servei Municipal d’Ocupació que es va posar en marxa a mitjans d’abril i que ha tingut molt d’èxit. Les pròximes sessions aniran relacionades amb les llegendes urbanes de la recerca de feina, els canals de recerca, les preguntes típiques d’una entrevista de feina i els recursos per treballar a l’estranger, entre molts altres.

Per la tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes, la nova realitat després del coronavirus obliga a potenciar els recursos en ocupació. “Ens hem adaptat amb les noves tecnologies perquè durant aquest període en el qual encara hi ha restriccions continuem oferint cursos i eines per a la recerca de feina. Ara més que mai cal oferir possibilitats a la gent que ha perdut el lloc de treball, i per això des de l'Ajuntament oferim un ventall de possibilitats amplis pensant en les necessitats actuals".

D’altra banda, les sessions d’Actua.TIC estan encarades a adquirir i optimitzar eines, tècniques i recursos ocupacionals. Es duen a terme els dilluns i dimecres a les 11 h, a través de l’aula virtual de l’SMO, i tenen una durada d’una hora i mitja. A través de l’equip tècnic del servei, els usuaris poden aprendre a fer un videocurrículum, a passar una prova psicotècnia i els testos de personalitat o a saber gestionar la identitat digital.

Ocupacions amb Opcions (O2) són sessions online per connectar amb els sectors generadors de llocs de treball, a través de l’aula virtual de l’SMO. El programa començarà el 17 de juny i tindrà lloc els dimecres a les 11 h, cada quinze dies. Empreses i entitats dels sectors sociosanitari, TIC, industrials i públic parlaran sobre les situacions d’ocupabilitat en els seus àmbits.

Per últim, els pròxims dos mesos continuarà en actiu l’Aula de competències. A través de l’aula digital de l’SMO s’organitzen activitats dirigides a la millora del capital competencial de les persones, amb l’objectiu de potenciar al màxim les seves oportunitats de retorn al mercat de treball. Les sessions tenen lloc els divendres, a les 11 h, cada 15 dies.

Els interessats a participar en les sessions gratuïtes d’Actua.TIC, d’O2 o de l’Aula de competències s’han d’inscriure enviant un missatge o WhatsApp el 616 235 606 o enviant un correu electrònic a smo@ajgirona.cat. El nombre de places és limitat i s'assignen en funció de l'ordre d'inscripció.


Autor: Redacció


#girona


#girona


Arxiu adjunt

Programa





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...