Notícies més llegides




Política


Girona

El PSC demana ampliar l'espai del mercat de la Devesa perquè no es quedi cap paradista despenjat

Política  -  21/05/2020  -  16:21

Els socialistes celebren la reunió de la Taula de marxants, que feia mesos que demanaven al Ple, després de gairebé dos anys sense haver-se convocat i de dos mesos d'estat d'alarma per la COVID-19 on els mercats han seguit subministrant productes bàsics a la ciutadania




Els socialistes, que van assistir ahir a la reunió de la Taula de Marxants convocada per l'Ajuntament, han proposat que l'espai del mercat de la Devesa s'ampliï mentre per acollir totes les parades que vulguin tornar a la feina respectant les normes de seguretat i sanitàries. Altres dues mesures que els socialistes han demanat a la Taula és que l'Ajuntament imparteixi formació a tots els marxants per complir amb les normes de seguretat i higièniques i que es proporcioni el material i ajut tècnic necessari per part de l'Ajuntament: proporcionar guants, mascarets i gel hidroalcohòlic als marxants i clients que ho necessitin o el pintat de la distància entre parades.

Els marxants han demanat aquesta setmana a l'Ajuntament que no es faci la rotació del 25% de les parades anunciada, ja que hi ha l'exemple d'altres municipis que han permès a tots els marxants que ho han sol·licitat tornar a l'activitat, en alguns casos fins al 100% de les parades. A més, han demanat que hi hagi una comunicació més fluida entre marxants i Ajuntament, especialment durant les fases de desconfinament. En aquest sentit la regidora socialista, Bea Esporrín, va proposar a la reunió que "no es limiti el nombre de marxants al 25%, sinó que hi hagi més extensió en l'espai públic, permetent una expansió del tamany del mercat d'acord amb el Pla d'Usos vigent de la Devesa". Per tal de millorar la comunicació entre Ajuntament i marxants, es va acordar tornar a convocar la Taula d'aquí un parell de setmanes.

El PSC de Girona ha celebrat que la Taula de Marxants es reunís després de dos anys sense fer-ho i de dos mesos de la crisi del COVID-19 on els marxants han seguit subministrant productes bàsics i acudint els dies de mercat a la Devesa. Els socialistes portaven tots el temps d'aquest mandat demanant la reunió de la Taula de Marxants a cada plenari de l'Ajuntament i sempre s'havien rebut evasives per part del govern. "Pensem que les mesures que es van prendre van ser insuficients i arribar tard, però hi ha la voluntat i l'escola per part de l'Ajuntament per resoldre tot allò que es pot millorar. Seguim demanant que al mercat de Can Gibert s'apliquin les mateixes mesures que al de la Devesa perquè ara com ara, aquest matí concretament, hem tornat a veure imatges poc desitjables" ha explicat la regidora socialista Bea Esporrín.


Autor: Redacció


#psc #girona


#psc #girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...