Notícies més llegides



La Selva


Blanes

ERC de Blanes denuncia que l'oposició bloqueja mesures per pal·liar la crisi del coronavirus al municipi

La Selva  -  29/04/2020  -  14:33

Entre les accions aturades hi ha, per exemple, ajuts per a les taxes d'alguns negocis que no han pogut treballar per l'estat d'alarma


Ajuntament de Blanes

Ajuntament de Blanes



El govern municipal de Blanes ha preparat un paquet de mesures per pal·liar l'impacte de la crisi social i econòmica derivada del coronavirus, tant sobre la ciutadania sobre el teixit productiu de la ciutat. Mentre que algunes, com la reformulació del calendari fiscal o la gratuïtat de les zones blaves, s'han pogut aplicar o s'implementaran pròximament, n'hi ha d'altres que han sigut bloquejades per l'oposició, asseguren des d'ERC de Blanes, el partit al govern. Seria el cas, per exemple, de la voluntat de fixar el pagament de factures a proveïdors a aquells que siguin autònoms, petites empreses o entitats sense ànim de lucre.

"L'oposició de PSC, Ciutadans i JxBlanes actua bloquejant totes les propostes del govern que pot, perjudicant Blanes i la gent amb la pèrdua de fins a 14 milions d'euros en ajuts", asseguren des d'ERC.

"El Govern dissenya unes mesures econòmiques d'ajut al teixit social que porten afegides unes necessitats de finançament que van més enllà del pressupost actual, per a la qual cosa cal aprovar un Pla de Tresoreria que sustenti aquestes decisions", recorden des d'Esquerra, que afirmen que el pla busca garantir que el consistori no només compleixi amb els serveis imprescindibles sinó que tingui "capacitat econòmica i liquiditat suficient per a poder mantenir els seus compromisos amb els seus treballadors i proveïdors tot i la lògica disminució d'ingressos a causa de les mesures que presenta".

En aquest sentit, ja s'està duent a terme un primer paquet d'accions pensades per mitigar l'impacte de la Covid-19 sobre la gent. És el cas, per exemple, de la reformulació del calendari fiscal del 2020 per reduir la pressió fiscal municipal; l'exempció del pagament de les quotes de les escoles bressol municipals i dels serveis complementaris d'acollida i menjador dels infants mentre estiguin tancades o la gratuïtat de les zones blaves, que va entrar en vigor el 16 de març.

El segon pas que mou el Govern és el Pla de Tresoreria, que permetria incidir en mesures centrades específicament en el teixit productiu i econòmic, a més dels veïns. Seria el cas, per exemple, de facilitar ajuts als ciutadans com un descompte en els tributs municipals del local o habitatge a arrendadors que demostrin que han abaratit com a mínim un 25% el lloguer als arrendataris; l'ajornament durant dotze mesos dels tributs a petició del ciutadà; la creació d'una oficina virtual per a ciutadans i empreses o la posada en marxa d'un equip tècnic que incentivi el consum de proximitat i el local.

Dins aquest paquet de mesures, ara frenat, hi ha les que poden beneficiar o acompanyar les empreses, els comerços, els autònoms "que són, de fet, a la base de la reactivació social", recorden els republicans. En aquest sentit, posen com a exemple, el cobrament de la taxa de recollida de residus comercials i industrials per padró a aquelles empreses que hagin pogut treballar en aquest període de confinament i liquidar per import directe les que no ho hagin pogut fer o mesures específiques per als negocis amb terrasses i mercats de teixits que no han pogut treballar durant l'estat d'alarma.

"Actuem des del govern fent servir els recursos públics i modificant estratègicament la disponibilitat financera de l'ajuntament en benefici, d'una banda, del bé majoritari que és la dignitat de la gent fent més fàcil els compromisos per a la vida social a Blanes i, d'altra banda, estimulant i atenent amb ajuts concrets el teixit econòmic i productiu per tal que la societat continuï tenint futur a la nostra vila", subratlla el grup municipal d'Esquerra.


Autor: Redacció


#blanes #erc


#blanes #erc





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...