Notícies més llegides



Besalú, Vila Comtal


Besalú

El ple telemàtic de Besalú accentua les diferències entre equip de govern i oposició pel que fa a la gestió econòmica

Besalú, Vila Comtal  -  20/04/2020  -  20:53

Des de +Besalú-ERC apunten que l’economia de l’Ajuntament està “gairebé en bancarrota” i l’alcalde Lluís Guinó lamenta que “la realitat no té res a veure amb el que expliquen”


Ple telemàtic de Besalú / GN

Ple telemàtic de Besalú / GN



L’Ajuntament de Besalú ha celebrat aquesta tarda el ple del mes d’abril, que s’ha realitzat per videoconferència a causa de l’emergència sanitària decretada amb motiu de la Covid-19. La sessió ha estat marcada per les notòries diferències entre l’equip de govern, de Junts per Catalunya, amb el partit de l’oposició, +Besalú-ERC, pel que fa a la gestió econòmica que s’està duent a terme al consistori.

En concret, la formació liderada per Alfred Cairó ha lamentat que l’actual “fotografia econòmica de l’Ajuntament de Besalú és molt lletja i dolenta, ens impedirà fer moltes coses pels números tan terribles que tenim”. Segons ha assenyalat el portaveu de l’oposició, la liquidació del pressupost del 2019 “ens deixa profundament preocupats”: “El pressupost era d’una mica més de 3 milions d’euros, el romanent de tresoreria ha quedat en una quantitat negativa de quasi 1 milió d’euros, el període mitjà de pagament està xifrat en 327 dies, quan el període legal seria de 30, i el deute total s’enfila a gairebé 4,2 milions, un 124% dels ingressos pressupostats”. “Ara la situació ha canviat tràgicament, l’aturada econòmica deguda al coronavirus ha transformat l’escenari totalment: taxes i impostos prorrogats, imports que molta gent no podrà pagar i quedaran pendents i ajudes al comerç, a les indústries i sobretot a les famílies que no es podran donar perquè l’economia de l’ajuntament està pràcticament a la bancarrota”, ha afegit Cairó, que ha subratllat que l’ens local “no es pot endeutar més” i ha instat l’alcalde, Lluís Guinó, a “reduir les despeses que no són imprescindibles, per més que li costi i li pesi”. 

Per la seva banda, Guinó ha acusat Cairó de dir “algunes coses que no són del tot certes, o que són mitges veritats o mitges mentides”. “Si vostè pensa que amb aquests discursos i atacs directes cap a la gestió econòmica de l’Ajuntament se’n sortirà, allà la seva responsabilitat”, ha recriminat el batlle de la vila comtal al líder de +Besalú-ERC, a qui ha dit que “la realitat no té res a veure amb el que explica”. “En un ple presencial hi haurà més dades per poder-li acreditar el que li estic dient. La regla de despeses s’està complint des del tercer trimestre de l’any passat, l’estabilitat financera de l’Ajuntament també i la dada del període mitjà de pagament és per una qüestió de pagaments antics, alguns dels quals els estem discutint, i es fa una mitja, no és veritat que l’Ajuntament pagui en aquests terminis que diu”, ha assenyalat Guinó, qui també ha puntualitzat que l’única dada negativa de la liquidació és la del romanent de tresoreria: “La dada que diu vostè no és així, hi ha 700.000 euros que corresponen a una venda de l’antiga piscina municipal que no s’ha pogut executar mai”. “No entraré en cap dels seus discursos catastrofistes”, ha conclòs Guinó.


Autor: Redacció


#besalu #ple #covid19


#besalu #ple #covid19





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...