Notícies més llegides



Actualitat Girona


Girona

L'Ajuntament de Girona aprova la gratuïtat del transport públic urbà a partir d'aquest dijous

Actualitat Girona  -  01/04/2020  -  08:13

L'Ajuntament vol facilitar el moviment a les persones que encara segueixen utilitzant l'autobús




L'Ajuntament de Girona ha aprovat que a partir d'aquest dijous el transport públic de la ciutat sigui gratuït per col·laborar així amb els treballadors i treballadores de serveis essencials que utilitzen el bus per moure's per Girona. En les darreres setmanes s'han pres diverses mesures que afecten el servei de bus urbà, ja sigui a través d'accions enfocades a garantir la seguretat dels passatgers i dels conductors i conductores, com per adaptar l'oferta a la demanda existent, suprimint línies i reduint freqüències. D'aquesta manera s'ha procurat també promoure el confinament i evitar la mobilitat de la ciutadania.

En aquest sentit, a l'inici de l'episodi hi va haver una reducció del 92% dels usuaris habituals d'aquest transport, una xifra que ha arribat fins al 98% aquest dilluns 31 de març. Actualment, segueix utilitzant el bus urbà només un 2% dels poc més de 14.000 usuaris habituals en un dia laborable.

Amb la mesura adoptada avui, l'Ajuntament vol facilitar el moviment a les persones que encara segueixen utilitzant l'autobús, en la línia de la decisió que ha pres la Generalitat de Catalunya. D'aquesta manera, els viatgers no hauran de validar targetes ni bitllets quan pugin al bus, però es mantindran les mesures preventives acordades fins ara, com l'accés al vehicle per la porta posterior o bé limitar l'aforament màxim a un terç de la capacitat total del bus.

D'altra banda, l'ús de dispositius mòbils a la via pública a la ciutat s'ha reduït a gairebé la meitat durant la segona quinzena de març, segons les dades que recull la Unitat Municipal d'Anàlisi territorial (UMAT) de l'Ajuntament de Girona. Aquesta xifra recull el recompte de mòbils únics (imac) que s'han captat en els punts WIFI que el consistori té actius a la ciutat amb finalitats únicament analítiques. Si la mitjana dels primers 15 dies de març va ser de 139.566 dispositius mòbils al carrer, durant la segona quinzena va disminuir als 79.157, amb una reducció d'un 43,2%. La mostra se centra en el període comprès entre l'1 i el 30 de març d'aquest 2020 i té en compte dades de 18 zones de Girona repartides per diferents barris de la ciutat.

En l'àmbit cultural, el festival Strenes ha anunciat avui que posposa l'edició d'enguany a causa del coronavirus, i que l'esdeveniment se celebrarà definitivament entre el 26 de juny i l'11 de juliol del 2020. Pel que fa a les entrades, les persones que ja les havien adquirit les podran mantenir per a les noves dates, mentre que qui ho vulgui encara pot comprar entrades online. La programació i tota la informació de l'Strenes es pot consultar al web del festival.

Finalment, entre la Policia Municipal de Girona i els Mossos d'Esquadra es van sancionar ahir 73 persones per no complir les instruccions de confinament. D'altra banda, des del consistori es vol alertar que s'han rebut informacions que algunes persones es fan passar per personal municipal i truquen a cases particulars oferint mascaretes en nom de l'Ajuntament. Treballadors i treballadores municipals estan trucant a totes les persones de més de 65 anys empadronades a la ciutat, per confirmar que es troben bé i detectar possibles necessitats, però en cap cas s'ofereixen productes ni es fan visites a domicili.

L'Ajuntament de Girona manté cada dia obert el telèfon d'informació ciutadana 972 419 010, de dilluns a divendres de 8 h a 18 h, i dissabte i diumenge, de 9 h a 18 h per resoldre els dubtes que puguin sorgir. També s'emplaça a la ciutadania a mantenir-se informada sobre les últimes novetats a través dels canals oficials de l'Ajuntament i de la Generalitat de Catalunya.


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...