Notícies més llegides



La Selva


Santa Coloma de Farners

L'empresa comarcal de gestió de resiuds NORA SA fa unes recomanacions per a la gestió domiciliària de residus per evitar el risc de propagació del COVID-19

La Selva  -  30/03/2020  -  08:47

En el cas de les llars amb persones en quarantena, cal seguir les recomanacions del Ministeri de Sanitat




En el cas de les llars sense positius, ni persones en quarantena, la separació dels residus s'exercirà com es fa habitualment. En aquest sentit, i per tal de reduir al màxim la fracció resta que arriba a les plantes de tractament, convé recordar la importància d'optimitzar la recollida separada i dipositar en els seus contenidorsúnicament els residus corresponents a aquests fraccions. Finalment, cal tenir present que els guants de làtex o nitril utilitzats per fer la compra o altres usos no són envasos i, per tant, no han de dipositar-se en el contenidor d'envasos lleugers (groc) i han d'anar al contenidor gris de la fracció resta.

En el cas de les llars amb persones en quarantena, cal seguir les recomanacions del Ministeri de Sanitat, els residus del pacient, inclòs el material d'un sol ús utilitzat per la persona malalta (guants, mocadors, mascaretes), s'han d'eliminar en una bossa de plàstic (BOSSA 1) en un cubell d'escombraries disposat a l'habitació, preferiblement amb tapa i pedal d'obertura, sense fer cap separació per al reciclatge. La bossa de plàstic (BOSSA 1) s'ha de tancar adequadament i introduir-la en una segona bossa d'escombraries (BOSSA 2), a la banda de la sortida de l'habitació, on a més es dipositaran els guants i mascareta utilitzats pel cuidador i es tancarà adequadament abans de sortir de l'habitació. La BOSSA 2, amb els residus anteriors, s'ha de dipositar amb la resta dels residus domèstics a la bossa d'escombraries (BOSSA 3) corresponent al cubell de fracció resta. La BOSSA 3 també es tancarà adequadament. Immediatament després es realitzarà una completa higiene de mans, amb aigua i sabó, al-menys de 40-60 segons. La BOSSA 3 es dipositarà, exclusivament al contenidor de fracció resta, i està totalment prohibit dipositar-la en els contenidors de recollida separada de qualsevol de les fraccions separades (orgànica, envasos, paper, vidre o tèxtil) o abandonar-la en l'entorn. Per prevenció, cal utilitzar els pedals per obrir les tapes o guants per evitar el contacte entre l'usuari i el contenidor.

Si la persona malalta resideix en un municipi amb servei de recollida porta a porta, haurà de lliurar la bossa de l'habitació del malalt al servei de recollida de resta setmanal, mentreno s'estableixi un servei específic a la porta de recollida dels residus de llars amb positius o quarantenes.

NORA ha incrementat els serveis per combatre el COVID-19

Des de l'inici de l'estat d'alarma amb el COVID-19, l'empresa comarcal NORA SA ha incrementat els seus serveis amb l'objectiu d'evitar contagis a la població. Entre les mesures que s'han adoptat hi ha l'increment de les rentades de carrers amb aigua a pressió i l'augment de l'aplicació de desinfectants en els rentats de contenidors. L'empresa, que presta servei a la major part de municipis de la comarca de la Selva, ha adaptat els serveis a les actuals circumstàncies. Així, s'han reorganitzat les rutes de recollida i s'han incrementat els serveis oferts als centres hospitalaris.

Pel que fa a la prevenció de riscos entre els propis treballadors, s'introdueixen protocols d'higiene i es mantenen fixos els grups de treball.


Autor: Redacció


#laselva #nora #coronavirus


#laselva #nora #coronavirus





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...