Notícies més llegides





Actualitat Girona


Girona

L'Ajuntament de Girona posa en marxa el Pavelló Municipal de Palau II per a les persones sense sostre

Actualitat Girona  -  27/03/2020  -  19:35

A partir de dilluns oferirà també un servei d'assessorament psicològic per a la ciutadania




L'Ajuntament de Girona ha posat en marxa avui el Pavelló Municipal de Palau II per a les persones sense sostre de la ciutat que fins ara estaven a l'antic edifici de la UNED. El nou espai té capacitat per a 80 usuaris, i serà on es podran confinar, de manera definitiva, totes les persones d'aquest col·lectiu durant la crisi del coronavirus. D'aquesta manera, es deixaran d'utilitzar, des d'avui mateix, tant l'antiga UNED com també el menjador social de l'Espai Cívic del Mercadal, on es complementava el servei de dinar ofert a la Sopa. Avui al vespre hi ha registrades 68 persones, i 8 més ja estan seguint el procés per donar-se d'alta al servei.

Després de diversos dies de preparatius i formació entre el personal que vetllarà per garantir el correcte funcionament del pavelló, una seixantena de persones sense sostre ha col·laborat aquest matí en el muntatge de les instal·lacions finals, i ja s'hi ha pogut servir el dinar. L'espai estarà obert fins al vespre, quan es farà el recompte final de persones que l'utilitzaran. A més, en tot moment s'hi garantirà el compliment de les indicacions de seguretat i de prevenció, gràcies a un protocol que inclou mesures higièniques personals i de neteja de l'espai, de comunicació entre els usuaris, exhaustius cribratges mèdics, i que especifica també la manera com s'haurà d'actuar si es produeix un cas positiu en coronavirus.

La posada en servei del Pavelló Municipal de Palau II ha implicat una mobilització de diversos grups de treball transversals de l'Ajuntament de Girona i també de persones voluntàries de Protecció Civil, que han coordinat els diversos serveis necessaris perquè l'equipament entri en funcionament amb totes les garanties: càtering, neteja, salut, seguretat o higiene, entre altres aspectes.

Des del consistori també es vol agrair la solidaritat i el suport de particulars i empreses que han col·laborat amb la cessió de material i el proveïment de serveis, així com amb suport logístic i econòmic. Concretament, es tracta de Montjuïc B&B, Novara Hotels, Hotel Melià, Ibis Girona, Hotel Margarit, Hotel Europa, Coca Cola, Banc dels Aliments, Creu Roja, Associació de Voluntaris de Protecció Civil, Club Bàsquet Girona, Infantil Moher, Bugaderia del Gironès, Boisa, Prosegur, Eulen i Lindamer.

D'altra banda, l'Ajuntament activarà a partir de dilluns un servei telefònic d'assessorament psicològic adreçat a la ciutadania. Aquesta acció es vol complementar amb altres iniciatives similars que han sorgit des de col·lectius professionals com a mecanisme d'ajuda durant aquest període d'excepcionalitat i confinament. El consistori ha activat psicòlegs i psicòlogues que formen part de la plantilla de treballadors municipals, per derivar-los les trucades que la ciutadania faci al 972 419 010 amb l'objectiu de rebre aquest tipus d'atenció o consells.

Finalment, l'Ajuntament ha col·locat cartells informatius a les fonts de la ciutat recomanant que no s'utilitzin durant el període d'excepcionalitat actual, tret que sigui estrictament necessari. Aquests cartells inclouen consells com netejar-se bé les mans abans i després de tocar el polsador, o evitar el contacte de boca o de recipients amb l'aixeta.

Pel que fa al nombre de sancions interposades als veïns i veïnes de Girona per no complir amb els requisits de confinament, en el dia d'ahir se'n van formalitzar 74 més. En total, entre Policia Municipal de Girona i Mossos d'Esquadra, s'han fet ja 669 denúncies a la ciutat.

L'Ajuntament de Girona manté cada dia obert el telèfon d'informació ciutadana 972 419 010, de dilluns a divendres de 8 h a 18 h, i dissabte i diumenge, de 9 h a 18 h per resoldre els dubtes que puguin sorgir. També s'emplaça a la ciutadania a mantenir-se informada sobre les últimes novetats a través dels canals oficials de l'Ajuntament i de la Generalitat de Catalunya.

 


Autor: Redacció


#girona


#girona #coronavirus






Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...


alt - Pedro Sánchez / PSOE

Carles Enric

¿Los socialistas, los nuevos franquistas de España?

El socialismo de Sánchez es la versión del S.XXI de las políticas de Franco...