Notícies més llegides




Política


Girona

Guanyem i el PSC denuncien l'abandonament de la política esportiva per part del govern de JxCAT

Política  -  05/03/2020  -  14:18

Subratllen la importància de posar en marxa les accions del Mapa d'Instal·lacions Esportives Municipals, que es va renovar l'any 2017 i del qual no s'ha fet res


Pavelló Municipal de Girona-Fontajau

Pavelló Municipal de Girona-Fontajau



Guanyem Girona i el grup municipal del PSC a Girona denuncien la situació d'abandonament de les polítiques esportives i de joventut del govern gironí i demanen impulsar el Pla Estratègic de l'Esport. Per aquest motiu, ambdós partits presentaran una moció conjunta al proper ple de març. L'any 2015 el plenari de l'Ajuntament de Girona ja havia aprovat una moció en aquesta línia i l'any següent, 2016, es va aprovar també una moció del PSC demanant l'actualització del Mapa d'Instal·lacions Esportives Municipals (MIEM), que no es renovava des del 2007. Ara, els dos partits demanen que el consistori gironí faci costat a l'esport de la ciutat i que s'identifiquin les mancances i expectatives dels equipaments i recursos esportius, així com de la ciutadania, per tal de promoure l'activitat física de la població.

Per al PSC i Guanyem Girona aquesta nova legislatura ha de servir per reactivar definitivament el Pla Estratègic de l'Esport, alhora que ha de passar a formar part de l'agenda política del govern i del seu discurs. Segons ambdós partits això passa per reforçar, fomentar i impulsar l'estructura del servei d'esports de l'Ajuntament, el Consell Municipal de l'Esport, les línies d'actuació que proposen fomentar l'esport base i escolar, així com les línies que promouen l'esport femení.

Al mateix temps, els dos grups municipals demanen estudiar la possibilitat d'engegar l'obertura d'equipaments privats de xarxa bàsica no disponibles a escala municipal a la població i posar en marxa accions que no són costoses, tenint en compte la dotació pressupostària existent, com ara la millora de la Devesa.

D'aquesta manera, des de Guanyem i PSC es vol que l'esport, especialment l'esport base, l'escolar i el femení, així com l'activitat física en general, funcionin com a motor de la ciutat de Girona, ja que representen una font de beneficis en l'àmbit de salut, l'educació, de la cohesió, els valors i com a foment de relació entre barris i col·lectius de la ciutat.


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...