Notícies més llegides



La Selva


Santa Coloma de Farners

Arnau Blanch és l'artista guanyador del projecte Art en Ruta 2020

La Selva  -  03/02/2020  -  08:43

L’artista iniciarà un recorregut per diferents sales d’exposicions de la comarca de la Selva, Girona i Perpinyà formant part d’un programa de divulgació i comunicació del seu treball




Arnau Blanch és l’artista guanyador de la tercera edició del projecte Art en ruta que impulsa el Consell Comarcal de la Selva. L’Art en Ruta és un cicle d’exposicions itinerants de promoció de les arts visuals que posa en relació i estableix un circuit entre els artistes i els municipis de la Selva. La finalitat del projecte és crear un circuit anual expositiu, promoure les obres dels artistes i oferir una plataforma conjunta de promoció del talent artístic de la comarca.

L’artista iniciarà un recorregut per diferents sales d’exposicions de la comarca de la Selva, Girona i Perpinyà formant part d’un programa de divulgació i comunicació del seu treball.

L’obra Everybody needs good neighbours és un viatge visual que parteix del poble natal del fotògraf, Vilobí d’Onyar, que es caracteritza per estar ubicat en un espai de confluència d’infraestructures de transport i que el converteix, segons l’artista, en un territori desmembrat. Els túnels, els ponts, les tanques i els murs de contenció constitueixen un paisatge al qual els veïns de la zona han hagut d’adaptar-se. L’aparent comoditat i millora de mobilitat associada a les infraestructures construïdes, pels habitants de Vilobí d’Onyar, funciona inversament i fa que els vilatans s’hagin d’adaptar a un entorn artificial.

El fotògraf s’acosta a aquest territori d’una manera única, buscant novetat i sorpresa pel que li és familiar, tot explorant l’espai de trànsit i les persones que l’habiten.

Arnau Blanch (1983) treballa la fotografia des del seu potencial narratiu i especulatiu. Després de cursar els seus estudis a l’IEFC (Institut d’estudis fotogràfics de Catalunya) es va especialitzar en Assaig fotogràfic i fotografia documental a l’ICP (Internationa Center of Photography) de Nova York.

La obra Everybody needs good neighbours va guanyar la Beca Fotopres de la Caixa (2014) i el premi PhotoEspanya: Best Photobook (2015). Blanch ha exposat a diferents sales del país, Anglaterra, Brasil, Nova York, Alemanya i Holanda. El projecte es presentarà a la Casa de la Paraula de Santa de Coloma de Farners el dia 28 de febrer.

La selecció de les obres es va fer a partir d’una convocatòria oberta on hi van participar artistes de diferents disciplines vinculats a la comarca de la Selva. Amb el suport dels ajuntaments que hi participen, el Consell Comarcal de la Selva s’encarregarà de gestionar i coordinar l’exposició; transportar, instal•lar, organitzar-ne el calendari, les presentacions i fer-ne la divulgació i la comunicació en cada cas.
                                             
El Consell aposta per la promoció cultural de la comarca

“Art en ruta” és un cicle d’exposicions itinerants de promoció dels artistes visuals de la Selva. La finalitat del projecte és crear un circuit anual expositiu, promoureles obres dels artistes i oferir una plataforma conjunta de promoció del talent artístic de la comarca. La selecció de les obres es va fer a partir d’una convocatòria oberta on hi van participar artistes de diferents disciplines vinculats a la comarca. El Consell Comarcal de la Selva s’encarregarà de gestionar el calendari d’exposicions i fer-ne la divulgació i la comunicació en cada cas.

Aquesta acció forma part de la iniciativa SelvaCultura, que té la finalitat d’impulsar l’activitat artística, fomentar el consum cultural i generar nous públics per la cultura dels municipis selvatans. SelvaCultura inclou, entre d’altres, el portal SelvaCultura.cat de promoció de l’activitat cultural de la comarca de la Selva, diverses accions dirigides a la millora de la professionalització del sector cultural-creatiu i accions d’engranatge del talent i les iniciatives culturals. Amb aquest projecte, el Consell Comarcal de la Selva preveu seguir donant suport a la promoció de l’escena cultural com a factor de dinamització social i econòmica de la comarca.

Més info www.selvacultura.cat

El president de l’ens selvatà, Salvador Balliu, i el conseller de Cultura, Pere Fernàndez, han valorat molt positivament aquesta iniciativa que s’emmarca dins el projecte SelvaCultura, que es va posar en marxa en l’anterior mandat, concretament la primavera de l’any 2017. En aquest sentit, Balliu i Fernández han destacat la bona feina que s’està duent a terme des de l’ens comarcal en la promoció de l’escena cultura com a factor de dinamització social i econòmica de la comarca.


Autor: Redacció


#laselva


#laselva





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...