Notícies més llegides



Catalunya Nord


Perpinyà

Jep Bonet (delegació del Consell per la República a Catalunya Nord): “el 29 de febrer viurem una jornada històrica”

Catalunya Nord  -  31/01/2020  -  20:06

L’activista nord-català està convençut que “hi haurà una afluència molt important de persones vingudes d’arreu del territori”


Delegació del Consell per la República a Catalunya Nord

Delegació del Consell per la República a Catalunya Nord



Jep Bonet




Avui fa una setmana que es va confirmar que Carles Puigdemont serà present a l’acte del 29 de febrer que tindrà lloc a l’exterior del recinte firal del Parc de les Exposicions de Perpinyà. I si bé és cert que encara queda un mes, de mica en mica, es van desgranant alguns detalls d’una jornada que promet ser inoblidable. Un dels membres fundacionals de la delegació del Consell per la República a Catalunya Nord, Jep Bonet ha confirmat a GironaNotícies que “abans de l’acte central, hi haurà una sèrie d’activitats festives i populars per tal de promocionar la cultura catalana”. 

A partir de les 12 de migdia està previst que comenci l’acte “pròpiament polític”, i sense cap mena de dubte, el moment més esperat serà la intervenció del president a l’exili, Carles Puigdemont. A banda de la presència de l’exalcalde de Girona, l’acte organitzat pel Consell per la República també comptarà amb dos pesos pesants de l’independentisme: l’exconseller de Salut, Toni Comín, i l’exconsellera d’Educació, Clara Ponsatí, que precisament avui ha estat confirmada com a eurodiputada. “Volem que sigui un acte transversal. Un dia que ens serveixi per enfortir els lligams entre totes les sensibilitats de l’independentisme”, ha assegurat Bonet.

Mobilitzacions en una “jornada històrica”

Al ser preguntat per les previsions d’assistència, Jep Bonet s’ha mostrat prudent i s’ha limitat a dir que “hi haurà una afluència molt important de persones vingudes d’arreu del territori”. Com ja va explicar aquesta setmana el vicepresident de la delegació nord-catalana del Consell per la República, Joan-Lluís Lluís, les expectatives són altes. Tot i que ha reiterat que no han verificat les informacions, “ens ha arribat que els hotels de la zona s’estan omplint”. 

En qualsevol cas, a l’espera del que pugui passar al llarg d’aquestes setmanes, el mateix Bonet ha assegurat que “el 29 de febrer viurem una jornada històrica”. Una altra de les incògnites que han sorgit aquests dies és la possibilitat que la Prefectura francesa suspengui l’acte per qüestions de seguretat. En aquest sentit, l’activista nord-català ha comentat que “si no ens donen permís, serà per motius polítics”. El Consell per la República, conjuntament amb la resta d’entitats integrades, estan treballant aquests dies per tenir-ho tot lligat. 


Autor: Redacció


#perpinya #catalunyanord


#perpinya #catalunyanord





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...