Notícies més llegides




La Selva


Riudellots de la Selva

El Consell Comarcal de la Selva fa un balanç molt positiu de la implantació del sistema porta a porta a Riudellots de la Selva

La Selva  -  19/12/2019  -  15:23

Dos anys després de la posada en marxa s'ha passat del 40% , a superar el 70% de recollida selectiva




El Consell Comarcal de la Selva ha fet un balanç molt positiu de la implantació del sistema porta a porta a la població de Riudellots de la Selva. Això ho reflecteixen les dades després de dos anys de la posada en marxa del sistema de recollida de residus porta a porta a aquesta població selvatana. Riudellots de la Selva va ser un dels primers de la comarca que va posar en marxa aquest nou model de recollia i les dades constaten un balanç molt positiu. I és que des del novembre de 2017, hi ha hagut un creixement progressiu dels índexs de recollida de residus, situant el municipi com a un dels que més recicla a les comarques gironines.

Durant aquests dos anys s'han anat incorporant millores per tal de solucionar i minimitzar les incidències derivades de la implantació, tal com han explicat el conseller de Medi Ambient, Quim Vivas; i la regidora de Medi Ambient, Carma Camps. En aquest sentit es va ampliar la recollida del servei en dies festius, disminuint així els abocaments incontrolats a les àrees d'emergència i disminuït els inconvenients als veïns.

En la mateixa línia, Consell i Ajuntament estan estudiant noves millores de control i accés a les esmentades àrees d'emergència i la possibilitat d'ampliar l'horari de la deixalleria municipal.

Pel que fa a les dades del tercer trimestre del 2019 amb el model porta a porta s'ha recollit una mitjana del 72,50% de recollida selectiva, una mitjana molt similar a l'obtinguda l'any 2018 (73,30%).

Pel que fa al nombre tones, en aquests tres mesos, s'ha recollit un 7,18% menys de residus respecte al mateix període de l'any anterior. Aquesta disminució de tones recollides es deuen principalment a la disminució d'abocaments a l'àrea de la deixalleria provinent d'empreses del polígon i l'augment de l'ús de la deixalleria municipal per part dels ciutadans.

Val a dir que una de les dades rellevants a tenir en compte és la caracterització d'impropis de l'orgànica que actualment només representa una mitjana de l'1,68%, el que suposa una aportació d'orgànica molt més neta i de qualitat a la planta de compostatge de Santa Coloma. "Aquest fet comportarà una millora del preu de tractament i dels retorns econòmics per a la recollida d'orgànica del municipi" tal i com ha recordat la regidora de Medi Ambient, Carme Camps.

Ruleta dels envasos recorrerà diversos municipis de la comarca durant l'any 2020

El Consell Comarcal de la Selva, l'empresa Nora i l'ajuntament de Riudellots de la Selva han organitzat la ruleta dels envasos on els participants han aconseguit diversos articles reciclats, reciclables i recicladors el dilluns passat, dia 16 de desembre. La ruleta es va situar a diversos punts del poble per donar informació d'interès sobre la recollida selectiva de residus. La ruleta recorrerà durant les pròximes setmanes diverses poblacions de la comarca de la Selva. De moment, està previst que aquest divendres, 20 de desembre, s'ubiqui a Vilobí d'Onyar. Durant l'any 2020 recorrerà la major part de les poblacions de la comarca de la Selva.


Autor: Redacció


#riudellots #laselva


#riudellots #laselva





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...