Notícies més llegides



Catalunya Nord


Perpinyà

Annabelle Brunet (consellera municipal de Perpinyà): “a la Catalunya Nord no hi ha cap institució que no hagi donat suport als presos polítics”

Catalunya Nord  -  16/12/2019  -  20:59

La també consellera del Consell Departamental explica que "cada dia és una lluita per la defensa del català" i lamenta la "informació tergiversada" que arriba a França sobre el procés català




Annabelle Brunet



Annabelle Brunet




Annabelle Brunet és una de les personalitats polítiques de la Catalunya Nord més compromeses amb la causa catalana, i de fet va ser de les primeres a mostrar el seu rebuig a la suspensió del CAPES de català pel 2020. Davant la decisió de suspendre aquest concurs per a professors de català de secundària, Brunet va presentar una moció en defensa de la presència del català a les escoles. "Han d'entendre que és una necessitat", va dir en el seu moment l'actual adjunta al batlle i Consellera Municipal de Perpinyà.

En aquest sentit, Brunet admet que "cada dia és una lluita per la defensa del català", sobretot per l'oposició i fins i tot, animadversió d'alguns representants polítics. No obstant, segons l'adjunta del batlle de Perpinyà, cada vegada hi ha més consciència: "ara que hi haurà eleccions ja es detecta més presència del català. Per exemple, a les llistes electorals dels partits sempre hi ha un representant que té vincle amb el català". A més, la mateixa Brunet ens explica que l'alcalde Jean-Marc Pujol també està adquirint consciència sobre el tema. "A principis d'any participarà en un acte molt important de suport a Puigdemont. Ha portat el seu temps, però l'alcalde s'ha posicionat a favor de la causa catalana en més d'una ocasió", diu la Consellera Municipal de Perpinyà.

El procés català a la Catalunya Nord

Brunet també es mostra clara al parlar del compromís institucional amb el procés que es viu a Catalunya. "A la Catalunya Nord no hi ha cap institució que no hagi donat suport als presos polítics. Encara queda molta feina per fer, però les coses estan canviant", explica la també consellera del Consell Departamental. Al ser preguntada per l'opinió ciutadana, Brunet assenyala que "hi ha dues categories de persones: les que estan informades i es mobilitzen; i les que no tenen cap interès en el tema. El més preocupant dels darrers és que no siguin conscients de la gravetat del problema".

Una altra de les qüestions tractades durant la conversa amb Brunet és la possibilitat que Carles Puigdemont es traslladi a Perpinyà. "Aquí ens ha arribat aquesta informació però l'Estat francès no ho posarà gens fàcil. Si finalment acabés passant, estic convençuda que hi hauria moltes mobilitzacions a favor de Puigdemont", afegeix Annabelle Brunet. Abans de concloure aquesta qüestió, la Consellera Municipal de Perpinyà lamenta el tractament informatiu per parts dels mitjans de comunicació francesos, als quals acusa de "tergiversar la informació". "És desesperant discutir amb persones que no coneixen el tema. És una llàstima, però crec que cada vegada som més els que tenim una base sòlida sobre la qüestió catalana", conclou Annabelle Brunet.


Autor: Redacció


#perpinya #annabellebrunet #catalunyanord


#perpinya #annabellebrunet #catalunyanord





Comentaris (1)

Hervé 2019-12-16 21:17:15

Batlles, conseller departamentals, regionals, un senador... tots s'han posicionat per la democràcia i en contra la repressió, però cap dels 4 diputats han aixecat la veu, van callats. El pitjor és el R Grau (partit del Macron) que diu ser amic del Puigdemont. Millor tenir enemics que un amic com el Grau...



La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...