Notícies més llegides





Actualitat Girona


Girona

Una modificació en les inversions financerament sostenibles permet a l'Ajuntament de Girona adquirir un nou bus urbà i dos vehicles per a les brigades municipals

Actualitat Girona  -  09/12/2019  -  14:43

També es comprarà un tractor per fer tasques forestals de prevenció d'incendis, en un seguit d'adquisicions fetes complint criteris dins l'estratègia per mitigar el canvi climàtic


Aj.Girona

Aj.Girona



L'Ajuntament de Girona podrà incorporar un nou bus urbà per a la flota de Transports Metropolitans del Gironès (TMG), dos vehicles per a les brigades municipals, un tractor per a la prevenció d'incendis forestals i maquinària per a cementiris gràcies a una modificació en les inversions considerades financerament sostenibles que es debatrà aquesta tarda en el Ple municipal corresponent al mes de desembre.

Aquestes incorporacions han estat possibles perquè s'han donat de baixa per a aquest 2019 projectes previstos dins de les inversions financerament sostenibles com ara el camí pedalable de la zona Torroella Nestlé, el Castell de Montjuïc o el parc Mas Masó. Són projectes que encara estan en fase de redacció i per això s'inclouran en futures inversions.

Pel que fa al nou bus urbà per a la flota de TMG, el vehicle que s'incorporarà és un bus llarg propulsat amb gas natural comprimit (GNC). Aquest automòbil s'afegirà als quatre nous autobusos que adquirirà properament TMG, tal com es va aprovar en el Consell d'Administració que es va fer la setmana passada. En la mateixa línia de renovació de la flota de vehicles existent, l'Ajuntament de Girona afegirà dos nous vehicles elèctrics a la flota de les brigades municipals. Aquests automòbils se sumaran als cinc amb les mateixes característiques que el consistori ha adquirit en els últims mesos.

Des de l'Àrea de Sostenibilitat, s'adquirirà un tractor per a les brigades de medi ambient per substituir el que hi havia fins ara i que servirà per fer tasques forestals de prevenció d'incendis i també es farà servir per gestionar la resta de poda dels parcs urbans de la ciutat per fer-ne compost per als jardins públics. A més, es comprarà una nova plataforma per elevar fèretres destinada al cementiri municipal que permetrà millorar l'accessibilitat a totes les zones de nínxols. Són en bona part adquisicions que es fan seguint els criteris que desenvolupa l'Ajuntament dins els objectius de mobilitat sostenible, i també dins l'estratègia de mitigació fel canvi climàtic, tal com han destacat el regidor de Sostenibilitat del consistori, Martí Terés, i la regidora de Mobilitat i Via Pública, Marta Sureda.

A banda d'aquestes propostes, aquest 2019 s'han iniciat –o està previst que s'iniciïn en les properes setmanes- projectes inclosos dins de les inversions financerament sostenibles, com el projecte de reforma de la urbanització del carrer del Riu Freser; la reforma de la plaça de Germans Sàbat; la reparació de l'asfalt d'una vintena de carrers; obres de millora d'accessibilitat a diferents barris; pacificació del trànsit rodat i implantació del carril bici i del camí escolar al carrer de la Creu; l'ampliació de l'aula de cuina del Centre Cívic Sant Narcís; el sanejament del carrer del Migdia o la substitució de les finestres de les escoles Àgora i Migdia, entre altres.


Autor: Redacció


#girona


#girona






Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...


alt - Pedro Sánchez / PSOE

Carles Enric

¿Los socialistas, los nuevos franquistas de España?

El socialismo de Sánchez es la versión del S.XXI de las políticas de Franco...