Notícies més llegides




Baix Empordà


Platja d'Aro

Encesa de Llums de Nadal a Platja d'Aro dissabte amb la segona edició del túnel de llums 60 metres

Baix Empordà  -  26/11/2019  -  15:19

El proper cap de setmana també s'inicia el Gran Sorteig de Nadal i la Pista de Gel




Encesa de Llums de Nadal a Platja d'Aro, Castell d'Aro i S'Agaró el proper dissabte 30 de desembre (19 h) des del carrer Miramar de Platja d'Aro on s'hi ha instal·lat per segon any consecutiu el túnel de llum de 60 metres amb espectacle musical. Una hora abans i una hora després les bandes musicals d'animació Xaranga Damm-er, Los Labradores i Band The Band es passejaran pels carrers del nucli comercial de la vila. Enguany estrenen o renoven il·luminació o decoració nadalenca dos espais per a vianants propers a les galeries comercials i un tram de l'Avinguda de la Pau de Platja d'Aro, el Parc de Sant Ramon de S'Agaró, i també la Plaça Poeta Sitjar i una zona de la Pujada de l'Església de Castell d'Aro.

El túnel de llum instal·lat al carrer Miramar de Platja d'Aro té un longitud de 60 metres, una amplada de 4 metres i alçada de 8 metres en un muntatge suportat per sis arcs daurats separats entre ells per 12 metres de distància. L'estructura incorpora 40 línies de cordons amb 900 punts led de 60 metres cadascuna, i també 500 làmpades flash, 25 motius nadalencs i dues portades per a l'inici i al final del túnel, sempre amb sistema led. Un conjunt que proposa un espectacle de llum i so gràcies a múltiples altaveus, sincronitzant el joc d'il·luminació amb la música de tres populars cançons -renovades en relació a les peces de l'any passat-: All I Want for Christmas Is You de Mariah Carey, Carol of the Bells de David Foster i Dancing Queen d'ABBA que es podrà veure fins al 6 de gener de 2020 en cinc sessions diàries cada divendres i dissabte (18.30 h, 19 h, 19.30 h, 20 h, i 20.30 h) i en tres projeccions de diumenge a dijous (18.30 h, 19 h i 19.30 h).

Els 24.000 m2 d'il·luminació nadalenca de baix consum estarà activa enguany un global de 170'5 hores, al mateix temps que també estarà en funcionament el fil musical d'ambientació als carres més comercials del municipi. L'acte d'activació dels Llums de Nadal es va iniciar al municipi el 1996, i els primers anys era apadrinat per algun personatge popular (Jordi LP, Hristo Stoichok, Lorenzo Quinn, Pep Sala...). Des de 2001 s'associa amb una activitat de caire cultural: emissió en directe de programes radiofònics, espectacles nadalencs o actuacions d'estils diversos (Toni Albà, Macedònia, Barcelona, Gospel Messengers, SP3, Pastorets Rock o Cris Juanico).

Enguany es consoliden tres principals novetats estrenades el 2018 en el marc de la campanya d'activitats Cada dia és Nadal a Platja d'Aro. La primera, la pista de gel de Platja d'Aro instal·lada ara la Plaça dels Estanys (sessions de 30 minuts per 4 euros o d'1 hora per 7 euros -és obligatori l'ús de guanys-) amb els següents dies l'obertura: 30 de novembre al 6 de gener (laborables 16-21.30 h i caps de setmana i festius 11-21.30 h). La pista mesura 20 x 15 metres, coberta sota una carpa amb capacitat per a 50 patinadors. La segona, Platja d'Aro Nadal Shopping el cap de setmana 14 i 15 de desembre (11-20.30 h) en un tram de l'avinguda central, una iniciativa de l'Associació d'Empresaris, on en format de fira es podran trobar a peu de carrer regals, alimentació, flors, decoració i gastronomia relacionada amb l'època de Nadal i animació per a totes les edats. La tercera, la programació dues sessions d'activitats familiars a la Plaça Sant Pol de S'Agaró per dinamitzar el nucli els diumenges 15 i 22 de desembre (11.30-13.30 h) amb un taller de sorres de colors i animació musical, i caga tió de Nadal, respectivament.

Quarta edició del Gran Sorteig de Nadal
Del 30 de novembre al 4 de gener (fins a les 12 h) tothom que compri per un valor mínim de 20 euros en algun del centenar d'establiments i serveis adherits a la campanya tindrà l'oportunitat de guanyar un Kia Stonic (1r Premi), una bicicleta elèctrica (2n Premi) o diversos lots de regals (de 3r al 18è Premi). Només cal desar una butlleta de participació i conservar el comprovant de compra. El vehicle s'exhibeix a la Plaça de l'Ajuntament i el diumenge 5 de gener (12 h) a la Sala d'Actes de la Casa de la Vila es farà el sorteig públic davant notari. Una iniciativa de promoció turística i comercial promoguda per l'Ajuntament any rere any aplega més de 30.000 butlletes, i que és possible gràcies al suport de les diverses associacions empresarials del municipi i la col·laboració de Emporspeed.

Pessebre Vivent de Castell d'Aro
El Pessebre Vivent de Castell d'Aro es consolida, un any més, com el degà de la modalitat a Catalunya, assolint la seva 61a edició (es va començar a escenificar l'any 1959), i havent-li estat concedida l'any 2011 la Creu de Sant Jordi, el màxim reconeixement que pot rebre una entitat per part de la Generalitat de Catalunya. Es representa el 22, 25, 26, 28 i 29 de desembre i l'1 de gener (19 h) en una única sessió i s'estén pel nucli històric de la vila (declarat Bé Cultural d'Interès Nacional) i la Vall de la Coma. Entrada: 5 euros (general), 4 euros (grups amb reserva prèvia), 3 euros (infants de 4 a 11 anys) o gratuït (infants fins a 3 anys i Club Súper3). Amb l'entrada 3 euros de descompte en la tarifa d'1 hora a la Pista de Gel de Platja d'Aro.

Més de 400 figurants participen en els 52 quadres en un recorregut d'un quilòmetre i mig. Després d'una representació inicial, hi ha diverses escenes bíbliques de l'Antic Testament, i tot seguit, el conjunt d'escenes clàssiques (l'Anunciata dels pastors, els Reis o la cova del Naixement). Però un dels tocs especials i que li donen personalitat pròpia és la representació d'escenes basades en la representació d'oficis artesanals i escenes referents als camps i a la pagesia. L'escenificació és una iniciativa de l'Associació del Pessebre Vivent amb la col·laboració de l'Ajuntament.

Exposicions de Nadal
Simultàniament a la primera representació, comença el cicle de Nadal al Castell de Benedormiens i a l'Antic Casino de Castell d'Aro amb la mostra del 40è Concurs de diorames, pessebre i composicions nadalenques, que s'hi poden veure fins al 6 de gener. Com és habitual com a complement de les exposicions temporals a la planta superior del castell s'hi podrà veure una selecció de pintura, escultura, fotografia i ceràmica del Fons Municipal d'Art. Dies de visita: 22, 25 i 26 de desembre, 1 i 6 de gener (17-21 h), 28 i 29 de desembre i 4 de gener (11-13 h i 17-21 h) i 5 de gener (11-13 h). Accés lliure i gratuït.

Parc Infantil de Nadal · El Mar dels Nens
El Parc Infantil de Nadal de Platja d'Aro El Mar dels Nens, celebra la seva 24a edició consecutiva, del 27 al 30 de desembre i del 2 al 4 de gener (16-20 h) al Palau d'Esports i Congressos. L'accés al recinte inclou un berenar saludable, i tots els infants i joves de 2 a 12 anys poden gaudir de múltiples activitats, tallers, esports, concursos, visita de personatges disfressats i espectacles de màgia, animació, pallassos o titelles. Entrada: 3'50 euros (empadronats) · 6'50 euros (general), i reducció d'1 euro per a famílies nombroses i monoparentals (amb l'entrada 3 euros de descompte en la tarifa d'1 hora a la Pista de Gel de Platja d'Aro).

Cavalcada de Reis
Diumenge 5 de gener és un gran dia per als més menuts amb Campament Reial a la Plaça dels Estanys de Platja d'Aro (11-13.30 h i 16-18 h) on hi haurà haimes reials on lliurar les cartes i el darrer xumet a l'Ambaixador Reial i allers de circ, maquillatge i fanalets. Les Cavalcades seran el mateix dia Platja d'Aro (18 h) i Platja d'Aro (20 h) i un per segon any consecutiu ja no hi haurà cap persona caracteritzada o pintada en el seguici del Rei Baltasar gràcies a la col·laboració de l'Associació Sociocultural Casumaï (Senegal).

Altres propostes complementàries són l'exposició permanent de diversos elements tradicionals de Nadal, però de gran format i a l'aire lliure: arbre de Nadal i caganer del pessebre a Castell d'Aro; i el tió de Nadal i la Bústia Reial a Platja d'Aro; també festes populars, quines i concerts, propostes solidàries en favor de La Marató de TV3 o tallers infantils de Nadal a S'Agaró o a la Biblioteca Mercè Rodoreda i animació musical i teatral al carrer.


Autor: Redacció


#nadal #llums #platjadaro


#nadal #llums #platjadaro





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...