Notícies més llegides




+ Notícies


Salt

Salt promou la convivència amb una setmana de portes obertes als principals centres de culte del municipi

+ Notícies  -  16/11/2019  -  18:08

Aquest divendres 15 de novembre s'ha inaugurat la Setmana i fins al 23 de novembre es podran conèixer les principals comunitats religioses en el marc de la Setmana de les Religions




L'Àrea d'Integració i Convivència de l'Ajuntament de Salt, la Fundación Atenea i el Pla comunitari d'Infants, Joves i Famílies, implementat pel Casal dels Infants i amb el suport de l'Obra Social de la Caixa, organitzen la Setmana de les Religions. Tots els actes s'organitzen en coordinació amb nou de les principals comunitats religioses presents al municipi, amb l'objectiu de promoure el coneixement mutu, la convivència i la cohesió social.

Aquest divendres 15 es va donar el tret de sortida a la Setmana des de l'Auditori de la Coma Cros amb una conferència a càrrec de Clara Fons, sociòloga i cap de programes d'AUDIR, l'Associació Unesco pel Diàleg Interreligiós i la presència dels representants de les principals confessions religioses al municipi.

Durant una setmana es podran visitar els centres de culte de les principals comunitats religioses presents a Salt: el diumenge 17 de novembre la comunitat cristiana; el dilluns 18, la comunitat islàmica de Salt, l'Associació Diama Bhouria i la Comunitat Islàmica Tijani; el dimarts 19, la comunitat evangèlica Fe, Esperança i Amor; el 20 de novembre, la comunitat islàmica Imam Malik; el dijous 21 la comunitat Sikh, i el divendres 22 la comunitat evangèlica de Filadèlfia.

Durant la visita a alguns d'aquests centres de culte es podrà conèixer de prop la comunitat, els seus orígens, els seus principals preceptes religiosos i compartir una estona de conversa amb els seus membres. A més, es podrà participar de l'oració i, al final de la visita, cada una de les comunitats ens oferiran una activitat exclusiva que vol mostrar alguna especificitat de les seves respectives fes i cultures.
El 23 de novembre tindrà lloc l'acte de cloenda, també a l'Auditori de la Coma Cros, amb la presentació d'un vídeo que serà el resum gràfic de les visites realitzades durant la setmana, i l'actuació del Cor Feminista de l'Ateneu de la Coma Cros.

Inspirada amb la Nit de les Religions
La proposta està inspirada en la "Nit de les Religions", promoguda per AUDIR a Barcelona i que, a la vegada, s'emmiralla en una experiència que es va originar a Berlín l'any 2012, amb l'objectiu de generar un espai de trobada i coneixement de la diversitat de religions, espiritualitats, conviccions i cosmovisions presents. Una oportunitat per al diàleg en què la ciutadania es pot acostar a conèixer la diversitat de la ciutat.
La Setmana de les Religions a Salt coincideix amb el dia Internacional per la Tolerància, que se celebra el 16 de novembre, una data especialment rellevant i significativa per al debat interreligiós.


Autor: Redacció


#salt


#salt





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...