Notícies més llegides




Pla de l'Estany


Banyoles

L'Eduquem en família' obre la 10a edició amb un vídeo que en repassa la trajectòria

Pla de l'Estany  -  15/11/2019  -  11:57

L'Auditori de l'Ateneu va acollir ahir la primera activitat d'aquest curs amb un espectacle d'humor sobre el fet de ser pare o mare




Banyoles va obrir ahir al vespre la desena edició del cicle 'Eduquem en família', que s'ha consolidat com un projecte de ciutat per compartir experiències de formació i sensibilització sobre educació per a les famílies. Per celebrar aquesta edició d'aniversari, es va estrenar un vídeo documental que repassa els valors i objectius del projecte a partir del testimoni de famílies participants.

En el vídeo, es document l'origen, els objectius, el funcionament i els valors de l''Eduquem en família' i hi participen mares i pares tant que organitzen les activitats com participants a les activitats, així com alguns dels experts que al llarg d'aquest anys han conduït alguna de les xerrades de l''Eduquem en família'. Testimonis i experts coincideixen a destacar com el projecte s'ha convertit en un projecte de ciutat educadora que implica diferents agents.

El vídeo, que es pot veure a partir d'avui al Canal Banyoles de Youtube, es va projectar ahir al vespre per primera vegada abans de l'inici de la primera activitat que va obrir 'Eduquem en família' d'aquest curs. Ser mare o pare no s'improvisa. O sí?, a càrrec de Planeta Impro, va permetre ahir a la nit parlar del fet de ser pare o mare d'una manera sorprenent, rient-se de les preocupacions, manies o aspiracions com a pares o mares.

La següent proposta de l''Eduquem en família' serà el dijous 23 de gener, també a les 9 del vespre, en aquest cas a l'Institut Pla de l'Estany i se centrarà en una xerrada amb l'emprenedor Xavier Verdaguer per parlar sobre 'Transformar des de l'emprenedoria i la creativitat'. A la tercera activitat, que es farà el dijous 5 de març a les 9 del vespre a l'escola Baldiri Reixac, es parlarà sobre 'Eduquem per ser competents digitals?' amb la periodista Mónica Roca, creadora de Passaport Digital, un projecte educatiu de competències digitals i alfabetització multimèdia.

El 9 de maig, se celebrarà una nova edició, la cinquena, de l'activitat 'Juguem' i la segona del 'Juguem de nit', per posar en valor el joc de taula i el joc en general com a eina educativa i intergeneracional per a totes les edats.

La 10a edició de l''Eduquem en família' es tancarà el dijous 21 de maig a les 9 del vespre a l'Auditori de l'Ateneu amb una activitat especial on, per primera vegada, seran les famílies les que prendran el protagonisme de la xerrada i es posaran sobre l'escenari com a experts per compartir experiències pròpies que s'han convertit en accions educatives i transformadores.

Eduquem en família

El cicle 'Eduquem en família' és un programa organitzat per les diferents associacions de mares i pares d'alumnes dels centres educatius de Banyoles, des de l'escola bressol fins a secundària, amb el suport del Servei d'Educació de l'Ajuntament. La iniciativa es va plantejar com un programa conjunt d'activitats de formació i sensibilització sobre educació i la primera edició va ser en el curs 2010-2011.

Des de llavors, en les sessions, que compten amb una mitjana de 200 persones per xerrada, s'han tractat qüestions diverses com les tecnologies, la gestió de les emocions, l'adolescència, la sexualitat a diferents edats, el dol, l'alimentació, la criança positiva o el consum responsable.

En aquests deu anys, han participat a les xerrades experts com Jaume Funes, Gregori Luri, Eva Bach, Jordi Amenós, Víctor Küppers, Úrsula Oberst, Mª Jesús Comellas o David Bueno.


Autor: Redacció


#banyoles


#banyoles





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...