Notícies més llegides





Política


Barcelona

Més de 3.000 persones s'apleguen a la Fira de Barcelona per acompanyar a Miquel Iceta, Pedro Sánchez, Josep Borrell i Manuel Cruz en l'acte central de campanya del PSC

Política  -  08/11/2019  -  07:45

Sánchez ha destacat que "El PP diu voler salvar Catalunya però els catalans no volen ser salvats pel PP, volen ser salvats per un partit que aposta per la convivència, la concòrdia i el diàleg"




"Aquí només hi ha dues opcions: o votem al partit socialista perquè hi hagi un govern o votem a un altre partit per impedir un govern progressista a Espanya", ha alertat aquesta tarda Pedro Sànchez davant de les més de 3.000 persones que han assistit a l'acte central de campanya que els i les socialistes catalans han realitzat al pavelló tèxtil de la Fira de Barcelona. El President del govern en funcions i candidat del PSOE a la reelecció ha recordat que en els últims quinze mesos el Partit Socialista ha pujat les pensions, ha augmentat els recursos vinculats a la lluita contra la violència de gènere, ha impulsat mesures per la igualtat entre homes i dones, i ha lluitat contra la precarietat laboral, i ara "ho volem seguir demostrant", ha dit Sànchez. "Necessitem un govern fort i estable que pugui garantir la justícia i el progrés social de tots els espanyols i espanyoles", ha afegit.

Sánchez ha destacat que "El PP diu voler salvar Catalunya però els catalans no volen ser salvats pel PP, volen ser salvats per un partit que aposta per la convivència, la concòrdia i el diàleg", i ha afirmat que si guanya les eleccions "la pròxima vegada que torni a Catalunya no serà com a president del govern de l'Estat en funciones, sinó com a president en plenes funcions per solucionar aquells problemes que els ciutadans d'aquesta terra necessiten solucionar". "Siguem conscients sobre el que ens juguem el proper 10N: un govern fort que lluiti contra el bloqueig, un govern progressista que freni la ultradreta i un govern moderat que freni als independentistes aquí a Catalunya", ha conclòs.

Per la seva banda, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha incidit que "només una victòria del PSC a Catalunya assegura el govern de progrés de Pedro Sànchez", i ha titllat als independentistes d'haver abandonat el catalanisme constructiu de Tarradellas, "el catalanisme que no tancava universitats i que no tallava carreteres; el catalanisme que avui només defensa el PSC", i ha recordat que "l'única manera d'evitar el bloqueig és una amplíssima victòria dels socialistes aquest diumenge". Per això Iceta ha demanat fer costat a Pedro Sànchez: "ell ha guanyat moltes batalles, algunes en solitari, però en aquesta ens necessita a tots nosaltres".

Durant la intervenció del primer secretari els assistents han visualitzat un vídeo en el qual la presidenta del Congrés i candidata del PSC, Meritxell Batet, que no ha pogut assistir a l'acte per prescripció mèdica, ha insistit aprofitar aquestes últimes hores perquè "el 10N el projecte socialista ha de ser el projecte guanyador", i ha destacat que hi ha tres raons per les quals hem d'anar a votar diumenge vinent: "per frenar a la dreta, per refer tot allò que els independentistes han fet malbé, i perquè el discurs de l'odi no ens governi".

A l'acte també ha intervingut el president del Senat i candidat del PSC a la Cambra Alta, Manuel Cruz, que ha alertat que "en aquestes eleccions està en joc el futur de tots i totes", i ha destacat que els socialistes "sabem el que volem, tenim l'energia per fer-ho i comptem amb les persones necessàries per fer-ho". "Tenim magnífics candidats del PSC al Congrés i al Senat, i també el candidat que serà el president del govern d'Espanya a partir del dia onze de novembre, per tot això votarem!", ha conclòs Cruz.

Finalment, el ministre d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació en funcions, Josep Borrell, ha assenyalat que "vam estar tant de temps sense poder anar a votar que ara no ens pot fer mandra tornar-ho a fer", i ha recordat que "Catalunya l'hem fet entre tots, gent que va néixer aquí i gent que va venir aquí a viure". "Hi ha massa història en comú entre Catalunya i Espanya per fer una altra divisió identitària entre nosaltres", ha conclòs Borrell.

A l'inici de l'acte també han intervingut altres candidates, entre elles la número 2 al Congrés per Girona, Blanca Cercas, que ha subratllat que "el partit socialista farà polítiques per tots i totes, perquè Catalunya és de tots i totes, i els carrers també". Per altra banda, també hi ha intervingut la candidata del PSC al Congrés per Lleida, Montse Mínguez, que ha recordat que "el diumenge farem un triple no a l'independentisme, a les tres bessones (Casado, Rivera i Abascal), i a l'abstenció". Així mateix, la número dos per Tarragona al Congrés, Sandra Guaita, que també ha intervingut, i ha manifestat que "contra les retallades, ara sí, ara sí per la justícia social, ara sí pel feminisme, ara sí per Pedro Sànchez".


Autor: Redacció


#psc #psoe #barcelona #10n


#psc #psoe #barcelona #10n






Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...


alt - Pedro Sánchez / PSOE

Carles Enric

¿Los socialistas, los nuevos franquistas de España?

El socialismo de Sánchez es la versión del S.XXI de las políticas de Franco...