Notícies més llegides



Política


Girona

Guanyem apunta que amb voluntat de consensos les Fires haguessin anat millor

Política  -  04/11/2019  -  16:07

La formació considera que les festes s'han salvat gràcies a la implicació de les entitats i remarca la necessitat d'una cimera de ciutat per tractar futures controvèrsies


Xevi Montoya

Xevi Montoya



Guanyem Girona considera que la lliçó que l'Ajuntament ha d'extreure del resultat final de les Fires de Sant Narcís d'enguany és que cal prendre les decisions de manera consensuada. El grup municipal ha subratllat que finalment s'ha demostrat que la decisió "unilateral" de suspendre totes les activitats d'oci de La Copa ha estat un error que ha deixat molta gent insatisfeta. Així doncs, Guanyem ha recordat que la gestió ha comportat que la ciutadania hagi vist reduïda l'oferta d'oci nocturn, que les entitats gironines hagin perdut una font d'ingressos, que les fires hagin quedat allunyades del corrent de gent, que els paradistes traslladats del centre a La Copa hagin vist reduïda l'afluència de visitants i que els veïns del Barri Vell hagin acabat patint la sobreexplotació de la zona. A més, Guanyem ha denunciat que el consistori mai va oferir cap tipus d'alternatives i que es va passar "del tot al res" i ha reclamat el compromís del govern de Madrenas de recuperar el model de concerts i barraques a La Copa per l'any que ve.

Tot i això, el regidor Xevi Montoya ha lloat la capacitat organitzativa de les entitats gironines, "que fent un sobreesforç han salvat les fires compensant una oferta d'oci que havia quedat coixa". Montoya ha assenyalat que les Fires Populars, el bicicrucis o la festa improvisada a la plaça del Vi pel Tarlà Rebel han sigut un remei a la supressió dels concerts de La Copa. Malgrat això, el regidor de la formació municipalista ha advertit que "l'absència d'una gestió eficient ha accentuat el desequilibri d'activitats que massa habitualment sobrecarrega el Barri Vell". Montoya ha indicat que és necessari diversificar i descentralitzar l'oferta cultural i d'oci entre els barris de la ciutat.

Finalment, Montoya ha volgut posar l'accent en el moment d'excepcionalitat política i judicial que viu el país i la ciutat i ha reiterat la seva proposta d'organitzar una cimera de ciutat que reuneixi els principals agents polítics i socials i que permeti afrontar "amb diàleg i de manera participativa" les possibles controvèrsies i debats que es puguin generar en un futur. "Esperem que amb la gestió de les Fires el govern municipal hagi entès que les decisions unilaterals quan s'està en minoria són desencertades i que només parlant amb la resta de grups municipals i les entitats civils s'aconseguirà trobar solucions òptimes", ha reblat el regidor.


Autor: Redacció


#girona #guanyemgirona


#girona #guanyemgirona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...