Notícies més llegides





Actualitat Girona


Girona

Les ordenances fiscals de Girona per al 2020 permetran pagar les taxes i els impostos municipals en deu mesos

Actualitat Girona  -  23/10/2019  -  14:16

L'any vinent s'actualitzaran també els imports dels tributs del municipi i es crearan noves bonificacions, com la del 15% per a persones usuàries dels contenidors intel·ligents de recollida selectiva de residus




L'Ajuntament de Girona introduirà diverses novetats en les ordenances fiscals municipals del 2020, que es portaran a aprovació aquest divendres en un Ple municipal extraordinari que es farà a les 13 h. La tinenta d'alcaldia i regidora d'Hisenda i Règim Interior, M. Àngels Planas, ha presentat aquest matí els punts principals del text.

Una de les novetats més destacades de les ordenances fiscals per al 2020 serà la possibilitat que la ciutadania pugui tenir un pla personalitzat en el pagament dels tributs periòdics (impostos i taxes que es repeteixen cada any), dividit en deu mensualitats, que es podrà començar a aplicar ja en l'any en curs. "Amb aquesta mesura ens volem adaptar millor a les condicions dels gironins i les gironines, que poden ser molt canviants, i nosaltres també hem de poder ser àgils per flexibilitzar aquests pagaments", ha assenyalat la regidora. Aquesta iniciativa se suma a la que es va iniciar fa alguns anys de pagament fraccionat en tres períodes de l'IBI, que ha tingut una bona acollida per part de la ciutadania. Aquest fraccionament s'aplica només en el cas de rebuts domiciliats, que representen un 67,10% del total de 79.815 rebuts de l'IBI que hi ha a la ciutat. Els rebuts domiciliats i fraccionats en tres pagaments suposen el 45% del total de rebuts d'IBI a la ciutat (35.730 rebuts).

Un altre punt important del nou text serà l'actualització dels imports de taxes i impostos. S'ha previst un augment general d'un 1% a les taxes, d'un 2,8% de l'IBI, d'un 0,25% a l'ICIO, d'un 5% en les plusvàlues i d'un 5% en l'IAE, "unes xifres que –segons la regidora- s'adapten al context econòmic per millorar els ingressos de les arques públiques". "En set dels últims vuit anys hem congelat taxes i impostos, prioritzant la millora en la gestió municipal com a mètode per finançar els nous serveis i projectes. Però aquest any estem obligats a fer aquest augment, i així ho han entès també la resta de grups, per poder mantenir la qualitat dels serveis i el nivell inversor, així com les millores laborals pactades amb el personal municipal", ha afegit Planas.

Les noves ordenances introduiran també noves bonificacions i exempcions que s'afegiran a les que hi havia fins ara, com la bonificació del 15% per a persones usuàries dels contenidors intel·ligents de recollida selectiva de residus; l'exempció de taxes per a fires i mostres que promocionin els productes amb denominació d'origen; l'exempció de les taxes per a la cessió d'equipaments municipals per a processos de selecció de personal d'empreses que contractin persones aturades apuntades al Servei Municipal d'Ocupació, o una bonificació en la transmissió d'immobles si es tracta de familiars amb discapacitat.

M. Àngels Planas ha explicat que s'ha arribat a un "pacte global" amb el grup municipal de Guanyem Girona per a l'aprovació de les ordenances, al qual s'hi ha sumat ERC. "Des de l'inici del mandat l'alcaldessa va dir que aquest havia de ser el mandat de la negociació entre totes les forces, el mandat del pacte i dels acords. És una satisfacció haver arribat a una entesa. Es tracta d'un pacte global al qual hem arribat amb Guanyem, i a través del qual hem introduït algunes de les seves propostes, i d'unes ordenances que compten també amb el suport d'ERC, que ha proposat modificacions en la línia del que estàvem parlant", ha indicat Planas.


Autor: Redacció


#girona


#girona






Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...


alt - Pedro Sánchez / PSOE

Carles Enric

¿Los socialistas, los nuevos franquistas de España?

El socialismo de Sánchez es la versión del S.XXI de las políticas de Franco...