Notícies més llegides




Pla de l'Estany


Banyoles

Les tradicions recuperades de la Festa Major, nou material didàctic per a les escoles de Banyoles

Pla de l'Estany  -  09/10/2019  -  16:19

S'han enregistrat les músiques dels balls de la faràndula perquè els centres educatius puguin treballar-los i s'han editat noves fotografies i activitats




Les escoles de Banyoles tenen a partir d'ara al seu abast un nou material pedagògic per treballar la Festa Major a les aules. El nou material s'ha centrat principalment amb l'enregistrament de les músiques dels balls de la faràndula i també en noves fotografies dels diferents components de la faràndula, així com propostes d'activitats per als centres. El material pedagògic és també accessible per a qualsevol persona que vulgui.

Dins la Comissió de la Festa Major s'ha creat una comissió socioeducativa que ha preparat el material pedagògic per a escoles i particulars amb la col·laboració del Centre de Recursos Pedagògics del Pla de l'Estany. Des de la Comissió es van reunió amb mestres i docents dels diferents centres educatius de Banyoles per presentar-los el material i la voluntat de donar a conèixer, principalment als més petits, les noves activitats recuperades de la Festa Major.

Segons ha explicat el cap de l'àrea de folklore i tradició de la Festa Major de Banyoles, Adrià Dilmé, "l'any passat amb la recuperació del Drac i de tradicions antigues com les tabaleres o el Ball de Passada, les escoles ens van començar a demanar nou material pedagògic per poder treballar amb els seus alumnes". Per aquest motiu, i amb el suport de del Centre de Recursos Pedagògics del Pla de l'Estany, s'ha preparat material didàctic per a les escoles.

Per la seva banda, Júlia Sanjuan, responsable de l'àrea social i educativa de la Comissió, ha explicat que "amb aquest nou material didàctic, les escoles poden treballar i preparar activament els dies previs a la Festa Major i fer que els nens i nenes coneguin de més a prop les noves tradicions recuperades de la festa".

Principalment, s'ha fet un recull de fotografies de tota la faràndula banyolina, inclòs el Drac que es va recuperar l'any passat, i s'han enregistrat les noves músiques que acompanyen les sortides de la faràndula banyolina. El repertori ha estat enregistrat gratuïtament per la Cobla Bisbal Jove i un grup de percussió de l'Escola de Música de Banyoles als Estudis Santa Pau, que gestionen Abdon Compta i Marc Salvadó.

Entre altres, les escoles podran trobar cançons populars i tradicionals com el Tren Pinxo, el Monstre de Banyoles, el Ball de Gegants o l'Airet de Matinada, arranjades per als balls de la faràndula pels compositors Esteve Palet Mir i Ultano Gómez, així com la nova música del Ball del Drac, creada pels mateixos autors.

També hi trobaran activitats com un vídeo per fer un taller de banderoles per decorar la Festa Major o cartells de la festa.

Totes les escoles de Banyoles i persones interessades a descarregar-s'ho poden accedir al material pedagògic a través del web del Centre de Recursos Pedagògics del Pla de l'Estany (https://serveiseducatius.xtec.cat/pladelestany).

Coneguem els Gegants i Capgrossos

Prop de 900 escolars de Banyoles visitaran a partir d'avui i fins al proper 18 d'octubre els Gegants, capgrossos, cavallets i el Drac de Banyoles a la sala de plens on s'han instal·lat aquests dies previs a la Festa Major. L'activitat pretén apropar les tradicions populars de la ciutat als més petits i principalment hi participen alumnes de les escoles bressol, cicle infantil i primer de primària.

Durant aquests dies, uns 300 escolars de cicle mitjà i superior de primària coneixeran també les Gàrgoles de Foc, la colla de diables de Banyoles, i podran descobrir la cultura del foc i els correfocs que s'organitzen a Banyoles. Aquests dies previs a la Festa Major el Claustre del Monestir es guarneix amb vestits, artilugis de foc, instruments i bestiari.


Autor: Redacció


#banyoles


#banyoles





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...