Notícies més llegides



Catalunya Nord


Perpinyà

El Comitè de Solidaritat Catalana convoca una nova concentració a Perpinyà 'a favor dels presos, exiliats i represaliats'

Catalunya Nord  -  01/10/2019  -  12:54

L'acte tindrà lloc al peu del Castellet el dijous 3 d'octubre (18:30h) amb la presència de l'historiador Joan Villanove, i el cantautor Pere Figueres




Amb més o menys seguiment, l'independentisme fa anys que està en mobilització permanent, i aquest mes d'octubre pot esdevenir un dels més intensos dels últims anys. I si bé és cert que la ciutat de Barcelona encapçala les accions més multitudinàries, el compromís amb la causa va més enllà de la ciutat comtal i fins i tot, més enllà de Catalunya. Sense anar gaire lluny, aquest dijous 3 d'octubre s'ha convocat una concentració al peu del Castellet de Perpinyà.

El Comitè de Solidaritat Catalana és l'organitzadora d'una mobilització (18:30h) amb la qual es vol mostrar suport als "presos, exiliats i represaliats". Des de l'entitat independentista també volen aprofitar l'acte per denunciar "un estat retrògrad que utilitza la justícia i la policia per bloquejar el diàleg".

L'acte de demà passat comptarà amb les intervencions de l'historiador Joan Villanove i el cantautor Pere Figueres. El primer oferirà una perspectiva històrica de la situació actual, i Figueres cantarà algunes cançons. A més, els assistents podran intervenir expressant les seves opinions.

La del dijous no serà la primera vegada que Perpinyà es posicioni a favor de l'independentisme. De fet, el passat dijous 26 de setembre, el mateix Comitè de Solidaritat Catalana ja va reunir a unes 150 persones. En aquest cas, els manifestants van protestar contra les detencions dels 9 membres dels CDR. Està previst que cada dijous es celebrin actes "per a defensar els drets i les llibertats de Catalunya i els catalans".

Segon aniversari de l'1-0

Aquest mes d'octubre serà un dels més recordats dels últims temps, sobretot pel que fa a les notícies relacionades amb el 'procés'. Avui mateix es commemora el segon aniversari de l'1-O, un dia recordat per la celebració del referèndum però sobretot per les imatges de les càrregues policials a diferents punts de la geografia catalana.

Durant la jornada d'avui estan previstes manifestacions arreu de Catalunya, i la més destacada serà la que tindrà lloc a Barcelona aquesta mateixa tarda. A la majoria de ciutats i pobles catalans també es celebraran concentracions per recordar aquell 1 d'octubre i per reclamar, un cop més, la llibertat dels líders empresonats: els 'Jordis', Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn, Carme Forcadell i Dolors Bassa. A més, també es tindrà un record pels polítics exiliats (Carles Puigdemont, Antoni Comín, Lluís Puig, Meritxell Serret, Anna Gabriel i Marta Rovira) i pels CDR empresonats, que la setmana passada van ser acusats de terrorisme.

Coincidint amb l'1-O, els Mossos d'Esquadra han augmentat el nivell d'alerta per possibles incidents. De moment, només cal destacar que s'ha tallat el trànsit a l'Avinguda Jaume I de Girona, i que una seixantena de persones s'estan mobilitzant davant de la subdelegació del govern espanyol.

Sentència del judici

Sense cap mena de dubte, un dels moments més esperats és la sentència del judici als líders independentistes. Els presos polítics fa dos anys que es troben en presó preventiva i tot apunta que la sentència es donarà a conèixer entre el 10 i el 14 d'octubre.

Els magistrats del Tribunal Suprem han de determinar quin grau de participació van tenir en els fets catalogats com a "tumultuosos i violents". En funció d'això, de si la sentència els condemna per sedició o rebel·lió, els polítics empresonats poden ser castigats amb penes de fins a 25 anys de presó. En el seu dia, la Fiscalia va demanar penes d'entre 16 i 25 anys pels principals implicats per rebel·lió. A l'espera de la sentència, tot apunta que aquesta serà condemnatòria.


Autor: Redacció


#perpignan #perpinya #catalunyanord


#perpignan #perpinya #catalunyanord





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...