Notícies més llegides




Pla de l'Estany


Banyoles

La dramaturga i directora teatral Clàudia Cedó, pregonera de la Festa Major de Sant Martirià de Banyoles

Pla de l'Estany  -  19/09/2019  -  15:24

Serà el diumenge 13 d'octubre a les 12 del migdia al Teatre Municipal


Clàudia Cedó

Clàudia Cedó



La dramaturga i directora teatral Clàudia Cedó serà la pregonera de la Festa Major de Sant Martirià de Banyoles d'aquest any. Cedó és una de les autores destacades del món teatral català i impulsora del projecte de teatre social Escenaris Especials. El pregó de Sant Martirià es farà el diumenge 13 d'octubre a les 12 del migdia al Teatre Municipal.

El regidor de Festes Miquel Cuenca ha explicat que l'elecció de Clàudia Cedó com a pregonera es va decidir per unanimitat de tots els grups municipals de l'Ajuntament. Miquel Cuenca ha destacat que, tot i la seva joventut, Clàudia Cedó "s'ha convertit en molt poc temps en una de les dramaturgues de referència al país" i, a més, "ha impulsat i liderat projectes que vinculen l'àmbit social i l'àmbit cultural i que entenen que la cultura ha de tenir una vocació social".

Clàudia Cedó és dramaturga, directora de teatre i psicòloga. És coordinadora d'Escenaris Especials, projecte que va crear fa dotze anys amb la idea de fer teatre amb persones en risc d'exclusió social. Ha dirigit i escrit espectacles com Tortugues: La desacceleració de les partícules (Premi Butaca Millor Text 2015), L'home sense veu, Et planto, DNI (text guanyador Torneig Dramatúrgia Catalunya) o Ciegos (text guanyador Torneo Dramatúrgia Madrid).

El seu últim treball Una gossa en un descampat és una producció de Sala Beckett estrenada al juliol 2018 al Festival Grec de Barcelona i que s'ha convertit en una de les obres revelació del darrer any. L'espectacle, guardonat amb el Premi de la Crítica 2018, va ser un dels muntatges destacats de la darrera edició dels Premis Butaca on va rebre tres guardons: millor director per a Sergi Balbel, millor muntatge de petit format i el Butaca 'Fundació SGAE' al millor text per a la mateixa Clàudia Cedó.

Una gossa en un descampat es podrà veure a Banyoles el proper 23 de novembre al Teatre Municipal en el marc de la programació del Festival Temporada Alta.

'Viu la festa des de dins'

El pregó de Clàudia Cedó obrirà la Festa Major de Sant Martirià que se celebrarà del 17 al 21 d'octubre. Precisament la Comissió de la Festa Major ha obert la campanya 'Viu la festa des de dins' perquè els veïns i veïnes de Banyoles s'impliquin en les comparses i activitats de la festa.


Autor: Redacció


#banyoles


#banyoles





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...