Notícies més llegides



Actualitat Girona


Girona

L'Ajuntament de Girona i l'Institut Narcís Xifra col·laboren en una iniciativa per restaurar bicicletes abandonades

Actualitat Girona  -  16/09/2019  -  15:33

El consistori donarà una desena de vehicles al centre educatiu perquè l'alumnat de cicles formatius hi treballi durant el curs


Donació bicicletes Institut Narcís Xifra

Donació bicicletes Institut Narcís Xifra



L'Ajuntament de Girona donarà una desena de bicicletes abandonades a l'Institut Narcís Xifra perquè l'alumnat dels cicles formatius les pugui fer servir com a material d'aprenentatge. L'objectiu de la iniciativa és que els nois i noies dels cicles hi treballin al llarg del curs escolar, restaurant-les i reparant-les, per tal que les bicicletes puguin tornar a funcionar.

Des del consistori ja s'havia fet alguna prova pilot d'aquesta iniciativa anteriorment, amb cessions a altres centres educatius i a l'Oficina Verda de la Universitat de Girona, però aquest és el primer cop que se cedeixen a l'Institut Narcís Xifra i es vol donar un nou impuls a la inciativa. De fet, l'Ajuntament ofereix la possibilitat, tant a entitats sense ànim de lucre com a centres educatius, de demanar la cessió gratuïta de les bicicletes que estan al Dipòsit Municipal de Vehicles per promoure la formació i la conscienciació al voltant de la mobilitat sostenible.

"Dins de la nostra aposta de ciutat per a la mobilitat sostenible, donar una segona vida a totes aquestes bicicletes alhora que contribuïm a l'aprenentatge dels nostres joves i els familiaritzem amb aquests vehicles és, sens dubte, una iniciativa molt interessant i que volem potenciar des de l'Ajuntament", ha explicat la regidora de Mobilitat i Via Pública del consistori, Marta Sureda.

Les bicicletes que formen part de la donació són bicicletes que la Policia Municipal ha retirat de la via pública i es traslladen al Dipòsit Municipal de Vehicles. En tots els casos, des de l'Ajuntament de Girona s'instrueix el procediment administratiu corresponent per intentar localitzar-ne les persones propietàries i, en la majoria dels casos, els vehicles no són reclamats per ningú i es guarden al Dipòsit.

L'Institut Narcís Xifra farà servir les bicicletes al centre amb un doble objectiu: per un costat, promoure el projecte ITB (inspecció tècnica de bicicletes) amb la finalitat de fer treballs de manteniment i reparació per part de l'alumnat de secundària, i, per l'altre costat, promoure la mobilitat sostenible com a escola verda.

Nota: Us enviem, adjunta, una imatge de la donació aquest matí al Dipòsit Municipal de Vehicles de Girona. D'esquerra a dreta: la regidora Marta Sureda; l'impulsor i coordinador del projecte ITB del centre, Xavier Solé, i el director de l'Institut Narcís Xifra, Josep Cortada.


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...