Notícies més llegides




Catalunya


Barcelona

Unes 600.000 persones participen a la manifestació de la Diada, segons la Guàrdia Urbana

Catalunya  -  11/09/2019  -  09:16

És la segona xifra més baixa que dona el cos policial d'una mobilització convocada per l'ANC en un Onze de Setembre


Acn

Acn



La Guàrdia Urbana de Barcelona ha xifrat en al voltant de 600.000 les persones que han participat aquesta Diada en la manifestació convocada per l'ANC. Aquesta és la segona xifra més baixa de les estimades pel cos policial barceloní en una mobilització impulsada per l'entitat en un Onze de Setembre. La xifra més baixa va ser la de l'any 2016, quan l'entitat va plantejar mobilitzacions descentralitzades en diferents ciutats i la Guàrdia Urbana va estimar en 540.000 persones els participants a la capital catalana. Els dos últims anys, el cos policial va xifrar les mobilitzacions en al voltant d'un milió de persones. La de la Guàrdia Urbana és l'única xifra oficial que es fa pública, ja que des de l'any passat la delegació del govern espanyol va decidir no fer la seva estimació.
La manifestació d'aquest dimecres tenia el seu epicentre a la plaça d'Espanya, però també hi havia manifestants pels carrers adjacents, sobretot a la Gran Via i també en un tram de l'Avinguda Maria Cristina. La mobilització, però, ha estat menor que la que hi ha hagut altres anys, si es comparen les xifres de la Guàrdia Urbana. De fet, cap a les cinc de la tarda, en la imatge aèria de la manifestació s'aprecien alguns buits a la plaça d'Espanya, punt central de la mobilització.

En els últims anys, la reivindicació independentista ha protagonitzat grans manifestacions a l'entorn de l'11 de setembre. La primera va tenir lloc el 2012, i segons xifres de la Guàrdia Urbana va congregar a l'entorn d'1,5 milions de persones sota el lema 'Catalunya, nou estat d’Europa'.

Un any més tard la manifestació de la Via Catalana recorreria el país de punta a punta i trauria 1,6 milions de persones al carrer, segons el Departament d'Interior de la Generalitat. La V de la Diagonal del 2014 arribaria a 1,8 milions, també segons la Guàrdia Urbana, esdevenint la mobilització amb una dada més alta; i la 'Via lliure a la República Catalana' del 2015 a 1,4, segons la mateixa font.

El 2016 es van organitzar diferents actes a Berga, Lleida, Salt, Tarragona i Barcelona. La capital catalana va congregar 540.000 persones, segons xifres de la Guàrdia Urbana.

Tant l'any 2017 com el 2018, la mobilització es va tornar a concentrar a la capital catalana i, en els dos anys, la Guàrdia Urbana va xifrar la participació en al voltant d'un milió de person
es.


Autor: Acn


#diada2019 #11s


#diada2019 #11s





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...