Notícies més llegides



Baix Empordà


Castell d'Aro

Estrena d'un Punt Lila a la Festa Major de Castell d'Aro 2019

Baix Empordà  -  04/09/2019  -  21:26

L'espai fomentarà dinàmiques de reflexió i oferirà atenció i seguretat a totes les dones




La Festa Major de Castell d'Aro 2019 estrena enguany, com a novetat, un Punt Lila amb la voluntat de sensibilitzar i eradicar les situacions de violència sexista en el context de la celebració i alhora fomentar la igualtat i la no discriminació per raó de gènere, lluitar contra la violència masclista, i així poder gaudir d'unes diades de gaudi amb llibertat i seguretat i aconseguir una Festa Major lliure d'agressions sexistes. Impulsat per l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro, el Punt Lila estarà actiu les nits del 7 i el 10 de setembre, des de les 23 h i fins a fi de l'activitat nocturna, de la mà de psicòlogues del Grup Nut, especialitzades en violències masclistes, intervenció en situacions de crisi i la perspectiva de gènere.

Una acció amb un protocol d'actuació i de funcionament consensuat i coordinat conjuntament pel Grup Nut, la Policia Local de Castell-Platja d'Aro, el Cos de Mossos d'Esquadra, l'Associació Casino Castellarenc (entitat organitzadora de la Festa Major) i els serveis municipals de Benestar Social i Dinamització Comunitària: i alhora en contacte amb el personal sanitari i de seguretat. El Punt Lila doncs, ofereix suport, assessorament, atenció i seguretat per a les dones per informar, prevenir i abordar qualsevol de les situacions de violència masclista -física, psicològica o sexual- que es puguin generar el context de l'oci nocturn.

Alhora també esdevé un espai visible i dinàmic de sensibilització en per unes relacions d'igualtat i respecte, oferint activitats i dinàmiques de reflexió i debat. L'acció també es visualitzarà amb una gran pancarta amb el missatge Viu la festa lliure d'agressions masclistes i LGBTIfòbiques, la distribució de xapes amb el lema Només si és si i la difusió d'aquests missatges periòdicament per la megafonia de la Sala Polivalent de Castell d'Aro. La Festa Major d'enguany ofereix una trentena d'activitats de 6 a l'11 de setembre de caràcter popular, per a tots els gustos i edats i majoritàriament gratuïtes amb la música com a gran protagonista, però també amb propostes esportives, infantils o d'arrel tradicional.

Paral·lelament en aquesta acció, a nivell municipal des de fa uns mesos s'està treballant en l'elaboració del Pla d'Igualtat Ciutadana 2019-2023 amb la voluntat d'ampliar la perspectiva de gènere de manera transversal en totes les polítiques i accions que es duguin a terme des de l'Ajuntament. El document final que s'està elaborant amb la col·laboració de la consultora Igualtat Creativa ha d'impulsar la conscienciació en polítiques d'igualtat. L'anàlisi de la realitat i les propostes de millora sorgiran a patir d'una diagnosi elaborada amb la informació recollida mitjançant diversos tallers participatius i entrevistes amb personal municipal, representants polítics, entitats i ciutadania, que també hi pot participar mitjançant una enquesta en línia.


Autor: Redacció


#castelldaro


#castelldaro





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...