Notícies més llegides



La Selva


El Consell Comarcal de la Selva inicia la campanya 'La Selva, recicla l'orgànica, millorem l'ús del contenidor marró'

La Selva  -  11/10/2018

La campanya es durà a terme del 15 d'octubre al 15 de novembre

El Consell Comarcal de la Selva inicia la campanya "La Selva recicla l'orgànica, millorem l'ús del contenidor marró" a les poblacions d'Amer, Anglèsi Sant Julià de Llor i Bonmatí aquest dilluns, 15 d'octubre.

La campanya informativa, que es durà a terme del 15 d'octubre al 15 de novembre, pretén millorar l'ús del contenidor marró, el destinat a les restes de menjar, per tal d'incrementar la quantitat i la qualitat de la fracció orgànica recollida. Tal com ha comentat el conseller de Sosteniblitat, Josep Roquet: "la fracció orgànica és un dels residus que es troba en els ratis de reciclatge més baixos, inferior al 25 % a la comarca de la Selva, i la que presenta un índex més elevat de residus impropis que no pertoquen al contenidor marró."

A part del foment del reciclatge, durant aquest mes que durarà la campanya també s'animarà a les llars que tenen hort o jardí a disposar d'un compostador gratuït i tractar les seves pròpies restes de menjar a casa.

Aquesta iniciativa, impulsada per l'ens comarcal, arribarà a tots els àmbits de la població, la ciutadania, el comerç i també als centres escolars de primària, que col•laboren en el foment de les bones pràctiques de reciclatge jugant, de cara al públic, la gimcana de les RRR, amb trucs i cançons per aprendre a reciclar bé.

Coincidint amb els dies de la campanya, la població observarà com es substitueixen tots els contenidors beix i marró del carrer per un nou model amb la tapa reduïda que, durant unes setmanes, durà un missatge penjant per recordar la importància d'utilitzar-lo força i bé, com pertoca.
A més d'aquestes activitats dirigides a la ciutadania en general, diversos comerços del municipi rebran la visita d'un informador ambiental, per comprovar la correcció en el reciclatge i assessorar-los en la seva millora.

Tret de sortida oficial de la campanya a la població d'Anglès

Aquest dilluns 15 d'octubre s'estrena la campanya a la població d'Anglès a les tres de la tarda, amb la gimcana de les RRR adreçada als alumnes de l'escola Fedac Anglès, que es mouran entre la plaça Catalunya, la plaça dels Horts i les galeries comercials. Així mateix, els vianants podran dipositar les seves enquestes al punt informatiu, conèixer el nou contenidor i rebre un cubell reixat i un paquet de bosses compostables per facilitar la separació a casa.

Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...