logo
Imprimir
29-08-2019 | 12:28hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

Una exposició triada pels veïns i una altra de fotografies de Xevi Moliner, al Museu de la Garrotxa

'Jo l'exposo' omple la Sala Oberta de peces dels magatzems del Museu triades pels veïns, en un projecte col·laboratiu que també s'obre als visitants

La temporada de tardor arrenca al Museu de la Garrotxa amb la inauguració de dues noves exposicions: "Jo l'exposo", un projecte participatiu en què s'ha convidat els veïns i veïnes del Museu a fer de comissaris, i "Del sèire a la isohipsa", dos projectes fotogràfics de Xevi Moliner que exploren el cos humà. Les mostres, que ocupen la Sala Oberta i la Sala Oberta 2 respectivament, s'inauguraran dissabte 31 d'agost, a les 12 del migdia, i es podran veure fins al 6 de gener, la primera, i fins al 17 de novembre, la segona. "Jo l'exposo" parteix d'un objectiu doble: implicar veïns del barri en el dia a dia del Museu de la Garrotxa i posar el focus sobre l'àmplia col·lecció que ocupa els magatzems del Museu de la Garrotxa.

Fa uns mesos es va convidar a participar en aquest projecte setze persones que treballen o viuen al barri, de diferents edats i sovint amb nul·la o escassa vinculació amb el Museu. Sense condicionar-los ni jutjar-los, se'ls va demanar que triessin una peça emmagatzemada per tal d'exposar-la a la Sala Oberta. A més, la sala mostrarà una altra sèrie de peces provinents dels magatzems del Museu, que els visitants podran votar com a candidates a formar part de les sales permanents del Museu de la Garrotxa. "Jo l'exposo" posa l'èmfasi en el procés participatiu que ha culminat en aquesta exposició, amb fotografies de la cerca dins del magatzem, així com amb les explicacions del motiu de cada tria per part dels participants. L'exposició es podrà veure a la Sala Oberta fins al 6 de gener del 2020il'entrada és gratuïta.

L'exposició oferirà, a més, dues activitats complementàries i gratuïtes pensades per a tots els públics: Jo l'he triat, que consisteix en un photocall interactiu amb imatges de les obres del Museu de la Garrotxa (dissabte 19 d'octubre, 11 h, Sala d'Actes del Museu de la Garrotxa). I tambéTextura, volum... Toca i coneix les obres!, una visita acompanyada per un tècnic especialista que permetrà apropar un grup d'obres d'una mateixa temàtica al visitant (dissabtes 16 de novembre i 14 de desembre, 18 h, Museu de la Garrotxa). L'enigmàtic títol de "Del sèirea la isohipsa" amaga dos projectes fotogràfics de l'arquitecte i fotògraf olotí Xevi Moliner que prenen la singularitat del cos humà com a fil argumental.

El primer projecte, Sèire, va ser un treball participatiu on els models no només aportaven el seu cos, sinó també un element per seure, que ells mateixos escollien i portaven a l'estudi. L'objecte, singular per a cadascun d'ells, va determinar una relació gestual entre el model i l'element, sempre amb un rerefons comú per a tot el projecte. El segon projecte, Isohipsa, és una topografia del cos humà, una recerca de la identitat individual i intransferible de cada persona a través d'evidenciar els seus relleus. La volumetria del cos es descobreix a través de les seves corbes de nivell, úniques per a cadascú de nosaltres. L'exposició es podrà veure a la Sala Oberta 2 fins al 17 de novembrei l'entrada és gratuïta. "Del sèire a la isohipsa" proposa dues activitats complementàries en la mateixa línia d'exploració del cos humà.

La primera és una acció participativa dirigida per Judit Casas Hortalà i pensada per a persones més grans de 18 anys: Samadhi Yoga. Ioga a cegues per experimentar els límits del teu cos (dissabte 28 de setembre, 18 h, Sala Oberta 2). La segona activitat, Topografia del moviment, és un espectacle de dansa d'Èlia Teis basat en la descoberta del relleu del cos i el silenci del moviment (dissabte 26 d'octubre, 18 h, Sala Oberta 2). Totes dues activitats són gratuïtes, però amb aforament limitat, per la qual cosa cal reserva prèvia trucant al 972 27 11 66.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/99175_unaexpo-iciotriadapel-vein-iunaaltradefotografie-dexevimolineralmu-eudelagarrotxa-1.htm