logo
Imprimir
27-08-2019 | 20:10hs
•ANDORRA

Inaugurat el tercer tram del camí que permet unir el poble d’Ordino amb el parc de Sorteny per senders naturals

Les obres d’aquest tram han consistit en l’estabilització del sòl, les proteccions de les propietats privades i la instal·lació de les passarel·les de fusta

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i la cònsol menor d’Ordino, Gemma Riba, han inaugurat, aquest dimarts el tercer tram del camí ral que permet unir el pont de Sornàs i Ansalonga. Amb aquest darrer tram, ja es pot transcórrer tota la parròquia d’Ordino per senders naturals, evitant així la carretera.

El camí discorre per la franja lateral al riu Valira del Nord i dona continuïtat al ja existent del poble d'Ordino fins al parc natural de Sorteny. La iniciativa forma part del Pla sectorial d'infraestructures verdes contemplat en l'Estratègia nacional del paisatge. La finalitat és connectar la vall central d'Andorra la Vella i d'Escaldes-Engordany per camins els nuclis urbans amb el parc natural de Sorteny.

El tram de camí inaugurat aquest dimarts té una llargada de prop de 650 metres i l’obra ha tingut un cost aproximat de 260.000 euros. Per facilitar el pas de les persones grans, infants o persones de mobilitat reduïda, s’han instal·lat unes passarel·les de fusta que fan més accessible la zona i alhora respecten les molleres que hi ha en el mateix espai. Un cop acabat el tram, Govern i comú licitaran diversos elements de mobiliari per dotar l’espai de confort per als vianants.

Les obres d’aquest tram han consistit en l’estabilització del sòl, les proteccions de les propietats privades i la instal·lació de les passarel·les de fusta. L’objectiu és promocionar i fomentar el senderisme i el turisme de muntanya, millorar la connectivitat dels espais d’interès natural i acostar la natura als ciutadans d'una manera fàcil. La inversió del Govern en els trams executats a tota la parròquia d’Ordino és de prop de 600.000 euros i tenen una llargada de prop de 1.700 metres.

El 2016, el Govern i el Comú d'Ordino van signar un conveni de col·laboració per a l'execució del camí que uniria el lloser d'Ordino i el poble de la Cortinada, amb l'objectiu de desenvolupar el Pla d'infraestructures verdes d'Andorra, emmarcat en l'Estratègia nacional del paisatge.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/98853_inaugurateltercertramdelcamiquepermetunirelpobledordinoambelparcde-ortenyper-ender-natural--1.htm